brnabic-zenevaGjenevë, 11 shtator  -Kryeministri serb Ana Brnabic sot gjendet ne Gjenevë një vizitë një-ditore në Organizatën Evropiane për Kërkime Bërthamore – CERN, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

E para e qverise serbe Brnabic fillimisht shtte takuar me drejtorin e përgjithshëm të institucionit Fabiola Gianoti, shkencëtarët nga Serbia që punojnë atje, si dhe me mësuesit serbë të cilët janë trajnuar në CERN.

Kryeministrja  serbe ne Gjenvë po shqoerohet nga Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik Mladen Sharcevic, ku  do të nënshkruajnë një memorandum për bashkëpunim në arsimin e mësuesve nga Srbije. Gjate qëndrimit ne Gjenevë kryemanistrja Brnabic ka vizituar edhe ambasaden, misonin serb prane OKB-së.  

SHPËRNDAJE