Bernë, 30 mars  -Kryeministri i Republikës së Shqipërisë  Edi Rama do te gjendet nesër në Zvicër për një vizitë pune në kryeqytetin e Konfederates Helvetike ne Bernë. Gjate qëndrimit në Bernë z.Rama i shqrrura nga mabsadori shiptar ne Zvicër Ilir Goni do të priten  nga kreu i shtetit zviceran znj.Doris Leuthard,
njeherit ministre e Departamenti Federal te Mjedisit, Transportit, energjisë dhe komunikimit, ka njoftuar kabineti i presidentes zvicerane  gazetarin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare (ATSH) në Zvicër.

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mësuar nga Berna zyrtare se temë e bisedimeve mes Leuthard -Rama do te jenë intensifikimi i mardhënive dhe bashkepumnimit ne sferen ekonomike, transportit dhe sigurisë mes dy vendeve mike Zvicrës dhe Shqipërisë si deh dpasora shqiuptare ne token helvetike.

President zvicerane si nikoqire do të pres musafirin nga Tirana me gardën ushtarake dhe hymnin kombëtar. Pas takimeve bileterale për gazetaret botëror do të mbahet nje konference e perbashkët shtypi ne gjuhen ne shqipe dhe gjermane  mes presidentes së Zvicrës dhe Kryeministrit të Shqipërisë. Ne fund, presidetja zvicerane do te shtroje dreke solmne për kryeministrin shqiptar Edi Rama

SHPËRNDAJE