Një deputet nga opozita pësoi një goditje në kokë dhe një fytyrë të përgjakshme u transferua në spital. Lufta shpërtheu në mes të pro-perëndimore deputetëve të opozitës që dëshiron për të tërhequr Ukrainën nga “hijet” e Rusisë dhe deputetëve nga partia e presidentit Viktor Yanukovych ukrainas i cili njihet se rusofil, njofton agjencia informative “Presheva onë”

 

Kiev, 24 maj

 

Lufta e madhe u zhvillua sot  në parlamentin e Ukrainës ku ju ngjitën fyt përfyti, saqe i shkoqën edhe pullat kmkishave, e gjkosen tavolinat dhe karrikat për shkak futes së  një ligjit i cili jep të drejtën e përdorimit të gjuhës ruse në gjykatat, spitalet dhe institucionet e tjera në rajonet e Ukrainës, ku flitte rusishtja.

 

Do thkesuart se aktulisht pas rrëzimit të znj.Julia timoshenko Ukraina drektohet nga pro rusi Yanukovych  Një deputet nga opozita pësoi një goditje në kokë dhe një fytyrë të përgjakshme u transferua në spital.

Lufta shpërtheu në mes të pro-perëndimore deputetëve të opozitës që dëshiron për të tërhequr Ukrainën nga “hijet” e Rusisë dhe deputetëve nga partia e presidentit Viktor Yanukovych ukrainas i cili ka mbështetjen më të madhe të popullsisë ruse-folëse në lindje, tha AP.

Opozita ukrainase ka bërë thirrje për një hetim rreth përleshjeve të fundit në parlament. Do thkesuar se parlamentarët ukrainas shpesh kacafyten. Një përleshje e ngjajshme kishte  ndodhur edhe në dhjetorin e vitit  2010. kur të paktën gjashtë anëtarë të përfunduar në spital.

Ukraina është e ndarë thellë nga njëra anë, në lindje, ruso-folëse pjesë jugore të vendit dhe lidhjet mbrojtur të ngushta me Moskën nga ana tjetër, pjesa perëndimore e vendit që dëshiron Ukrainës për t’u bashkuar me Perëndimin.

SHPËRNDAJE