Preshevë, 22 shkurt  -Miloshevici pak muja pas fotove me presideneitn amerikan u deregua ne hgaë per krime kunde rnejriezimit

Kryekrimineli serb Sllobodan Millosheviq (kryetar i Serbisë, 1989-1997, Presidenti i Republikës Federative të Jugosllavisë, 1997-2000) per here te pare takoi presidentin amerikan Bill Clinton me 14 dhetor te viti 1995. Pas ketij takimi Miloshevici Clinotn ishin takuat disa here. Kurse se funit krinlei Miloshevicd takoi presidentiit amerikan Clinton serish ne vitin 1999, kur negociatat për të sjellë një zgjidhje paqësore të krizës në Kosovë ishin ende duke u zhvilluar. Kjo foto e pare e Mloshevicit me presidneitn Clinton u zhvillua kur ne keto vite i pergatitje kriminelit serb dosajas prej 300 faqes tekst nga Gjykata nderkombëtere OKB-së, rrespekivisht nga kryeprokuroja e ICTY ne Hgaë znj.Luis Arbour te cilin e ngarkonte per vrasje e krime kunder njerëzimit.

Krimneli Milosevic pos Clintonit atbote kishte takuiar edhe zarte te larte CIA-s madhje dheambasadorin amerikan ne OKB Richard Hoolbruk me te cilet shtrëngote duar dhe merrete poza me ta duke u “zgerdhirë” dhe kujt nuk i shkonte mendja se ai do te dergohej ne Hage, qe ne baze te ketyre forafive ai bente fushate dhe dukej se krimineli Miloshevic kishte “lidhje bajagi” te forta me Amerikën. Por me kur ugjend në Hage u vetetua se ia ihste mashturra keq sqe atë nuk e shpetuan nga Haga as “pozat”, fotografitë me presidentin amerikan?!, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kirmineli serb Milosevic pos me presoidentin amertkan Clinton ai takoi edhe Tony Blarin me te cilet ka biseduar edhe për situatën në Kosovë në vitin 1999. Gati 15 vjet pasi që i përfundoi mandati i presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në dokumentet nga biblioteka e Bill Clintonit u shfaqën transkriptet e bisedave që i ka zhvilluar me kryeministrin e atëhershëm britanik Tonny Blair, mikun e tij më të mirë ndër liderët botërorë, kihste shkruan “New York Times”, trasnetohn agencia elajemeve “Presheva jonë”

Mes tjerash, Clinton dhe Blair kanë biseduar edhe për situatën në Kosovë në vitin 1999 dhe presidentin e atëhershëm serb Sllobodan Millosheviq. Clinton gjatë këtyre bisedave ka hedhur poshtë mundësinë e vrasjes së Millosheviqit.

Ne ate kohe, para dhjete vitesh (17.08.2005) gazeatri i agjencise se lajmeve « Presheva jonë » në Hagë përcillte drejpërsedrejti seancat e njepasnjeshme e procesit gjyqësor kunder kryekriminelit serb Miloshevic, drejtuar nga kryeprkurorja e TPI-së Carla del Ponte. Gjatë nje seance krimineli serb Milosvic shpehs kiste eprmendurt zakimet dhe fotografite nga takimet me persidenti amerikan dhe personalite boterore. por edhe ai vete ner Hagë u bind se as ato foto nuk i i bene pune në Hage dosjet e te cilit per krime peshonin mbi 100 kg?!

SHPËRNDAJE