bordiidd

RTK në rrezik, është në duar të mafias, kërkohet shkarkimi i Bordit

 

Lëvizja Vetëvendosje ka kërkuar që të shkarkohet Bordi I Radio Televizionit të Kosovës.

Deputetja Shqipe Pantina në një konferencë për media të mbajtur sot tha se RTK është bërë  shembull i keqmenaxhimit dhe keqpërdorimit të taksave te qytetarëve.

“Përkundër faktit që RTK merr nga buxheti 10 milionë euro ne vit asnjëherë nuk ka  raportuar se ku i shpenzon këto para. Ky institucion është i zhytur në borxhe dhe ai është 7 milionë euro”, tha Pantina.

Sipas saj teksa borxhi rritet RTK ka vazhduar me mbipunësime  dhe numri i atyre që marrin paga është  950 euro.

Pantina tha se RTK i drejtuar nga Mentor Shala vazhdon të blejë emisione nga produksione private dhe se ky televizion është shndërruar në instrument i grupeve dhe klaneve mafioze.rtkktt

SHPËRNDAJE