Poezi nga Metali KRASNIQI* 

                          (Adem Demaçit)

Simbol qëndrese flakadan lirie

shpirt graniti që s’u dhe kurrë i pamposhtur i papërkulur bacë Adem qëndrove burrë Vigjilent dhe i pathyeshëm nëpër mote ballë stuhisë nëpër burgjet bolshevike hoqe maskën e Serbisë

Rezistenca e pashoqe terr e tmerr brenda qelisë uragan i popullit je simbol i lirisë

Mendje ndritur i pamposhtur sytë plot zjarr e krenari vepra jote fuqiplote rast për shembull në histori

Hoqe prangat e robërisë për shumë vjet me radhë e kërkonte Shqiptaria për Bashkimin Gjithë-shqiptar

 

P.S.

  • Kjo pezi eshte shkruar e botuar vitet e `90, posa pati dale nga burgu “Mandela” Evropes apo Ballkani – Adem Demaçi. Autroi eshte profesor në Shkollen e  Mesme ne Bujanoc dhe gazetar i agjencise se lajmeve “Presheva jonë”

 

 

SHPËRNDAJE