Aargau, 19 shkurt  -Policia kantonale befas ka zene ne gracke dy miq kosvare me vetura duke ngare me nje shpejtesi te madhe të dielën në Vordemwald (AG) Qe ty dyve ju konfuiksuan veturat dhe licenca, leja e vozitjes, njfotn agjencia  elajemeve “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar mediave dhe policise zvicerane.

 

Qyetaret zviceran reagojne: Ngadala djema, ku po doni me fluturue, s’jeni ketu në Kosovë?!

Një 27-vjeçar u flash me veture i cili ngiste në 145 km/h në një rrugë kantonale të kufizuar vetme 80, të dielën në Vordemwald (AG). Zëdhënësi i policisë Argoviane, Bernhard Graser, konfirmon se një hetim penal është hapur kundër këtij kosovari. (“Ein 27-jähriger Kosovare fuhr mit seinem Nissan GT-R auf der Ausserortsstrecke mit 145 km/h statt wie erlaubt mit höchstens 80 km/h.”)

Por ai nuk është i vetmi kosovar që është kapur nga policia të dielën. Një kosovar tgjeter 30-vjeçar po ashut u flash, me një shpejtësi tzejet te madhe, menjëherë pas bashkatdhetarit të tij. (“Das Tempo des BMW M4 müsse noch genau bestimmt werden. Am Steuer dieses Wagens sass ein 30-jähriger Kosovare.”) Prokurori publik i ngarkuar me rastin konfiskoi dy automjete, një Nissan GT-R dhe një BMW M4.

“Nuk e dimë nëse njerëzit po garonin. Të gjithë ne e dimë është se ata e njohin njëri-tjetrin dhe që ecin shumë pranë njëri-tjetrit “, thonë nga policia Bernhard Graser. Ai shtoi se të dy shoferët kishin patentat e tyre të vozitjes disa here të tërhequra.

“Kosovarët po e teprojnë. Jemi n’zor me ta. Po dyfishojnë shpjetesine e vozitjes, thuajse janë në Kosovë?!..”; “Ngadala djema, ku po doni me fluturue s’jeni ketu në Kosovë?!..” ketë veretje shpesh e marrin kosovaret nga qytetarët zviceran..” citon agjencia lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar kritikave te disa zviceranëve besa edhe disa shqiptarë tjerë më të diciplionuar, qe ketu ne Zvicer njihen si te integruar mirë. Sipa sahejncinse s elajemeev “Presheva jonë” vetëme vitin e kaluar mbi 300 kosovare jane ndaluar dhe denuar nga policia zvicerane për shkak shpejtesise se madhe te cilet shume si e kane paguart jo vetëm me gjoba por edhe me viktima.

“Kosovari pa patent shoferi, aksidentohet duke dashur t`i ikë policisë”, “Kapen dy kosovarë që ngisnin 124km/ dhe 152km/h”, “Aksidentohet shqiptarja nga Kosova në Zvicër,”, “Zvicër, arrestohet kosovari për leshimin e lejeve fals per shoferët “..Aksidenti i dy familjeve shqiptare në Zvicër, humb jetën vajza 8-vjeçare”, “Policia zvicerane ndal adoloshenten nga Kosova (15 vj.) e cila e dehur “shkilte” veturen pa tabela, Nissan-in 300ZX me shpejtësi të madhe n’midis qytetit”..Pra jane keto disa titujt te gazetave zvicerane dhe shqiptare qe shrkuajtne mujave te fujndit per shoferet e “cmendur” kosovar ne Zvicër. Dhe krejt e qarte, do te kuptohet pse sot ne Kosovë ka shume aksidente dhe vitkima?!

Imazhi i Kosovës, i shqiptareve ne perendim, ne kete rast ne Zvicer nuk ruhet vetem me futboll apo me flamuj por edhe ne shkollë, ne pune dhe ne rrugë se si sillemi, cofte ne kembe apo me vetura, ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke kritikuar autoritet kosovare konsulatat dhe ambasadat se shume pak punojn e me te rinje e tyre ne Zvicër ne lufte kunder krimit te organizuar dhe se si duhet te sillen dhe rrespektojne regullat, ligjet ne vendin ku jetojne.

SHPËRNDAJE