ITUGEnPreshevë, 10 maj  -Ka më shumë se dy vejt  që fliet sot neser, Kosova po emarr here at kode eher eket koda knga ai vend apo nga ky.,Por deir tash asgje. Sikur  premtimet e fudnit te  kodit telefonik pe rnumrin +383. Por sipas burimeve te agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”  një gjë e tillë nuk është as afër realizimit.

Madje, Unionini i Telekomunikacionit Ndërkombëtar (ITU) me seli në Gjenevë  ka sygjerur Prishtinën te marrin, huazojne (temporer)  numrin nga Shqiperia, me mire se sa nga serbia, meqe per nga gjuha dhe gjeografikisht jane me afer Tirana me Prishtinen, se sa kjo e fudit me Beogradin.

Zvarritjen për këtë proces thuhet se po e bën pala serbe, duke e shkelur kështu  marrëveshjen e arritur në Bruksel, për këtë çështje.
Ndërsa qyetaret e Kosovës  vlerësojnë se më nuk është asgjë nga prishtina zyrtare në  sa i përket kodit telefonik për Kosovën.
Madje, këta te fundit përgjegjësinë ia hedhin jo vetmr prsitnës proe dhe Brukselit, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Madje, Unionini i Telekomunikacionit Ndërkombëtar (ITU) me seli në Gjenevë  ka sygjerur Prishtinën te marrin, huazojne (temporer)  numrin nga Shqiperia, me mire se sa nga serbia, meqe per nga gjuha dhe gjeografikisht jane me afer Tirana me Prishtinen, se sa kjo e fudit me Beogradin. Pas refuzimit të Tiranës zyrtare që Kosovës t’i mundësohet të përdorë të njëjtin prefiks të telefonisë me Shqipërinë, shpresat nuk ishuar shuar. Kështu shprehen së paku anëtarët nga Qeveria e Kosovës sa here që shkojnë apo kthehen nga Brukseli me propozime e versione të ndryshme sikur ky i fundit me Austrinë.

Këto përpjekje të qeverisë së Kosovës tani së fundi po bëhen edhe në Bruksel përmes dialogut Kosovë-Serbi. «Aktualisht janë dy kode të lira në ITU +383 dhe +384… » kanë shkruar mediat tona që po debatohen edhe në Bruksel.
z.Sanjay Acharya, shef për komunikim me mediat nga zyra e Unionini i Telekomunikacionit Ndërkombëtar (ITU) me seli në Gjenevë ka deklaruar sot në Zvicër se “ITU nuk posedon as nuk ka rezervuar kurrëfarë kode të telefonisë për Kosovën.”

 

SHPËRNDAJE