reqak1Kriza, papunësia e madhe ne Kosovë bashke me krimin e roganizuar dhe korrupcionin qe mrin e pe rbashket e kane qeveria e Kosovës (Thaci-Mustafa) ka bëre qe qytetarët e Kosovës te ikin nga vendi i tyre, duke migruar drejt vendeve te BE-së për njetje me te mire,  perskirve dhe me nje te ardhme me te sigurt  për  fëmijet  e tyre, sspe pas clirmit te Kosoves fimjet e ytre kihsin 1 vjet, kurse at sot kane bere 17 e 18 vjet prinderit e tyre te paune, me diploma n xhep nuikju njeh as Kosova e as Serbia ?!…

 

Pse ne Kosove disa merren aq shume  me dhunimet turke apo me Srebrenicen e jo me dhumimet e 20 mije femrave shqiptare nga serbët ?!. Ç’orentim i vemendjes nga kriza ne Kosovë apo islamofobi?!

Jo vetëm qyteraet , por edhe qeveritaret e Kosoves e personalitet, intgelektual e analsite kryesisht  te lidhuar me qeverinë, madje edhe disa  portale hthujase kane “arrojne” Kosovën , te cile tditeve te fundit janed t eshqetsuar dhe po merren me shum me krimet, dhunimet dhe  masakrat e para 500 vjetve turke  apo me Srebrenicen se sa me gjenocidin, masakrat  dhe perdhuminmet  e ksoavre (mbi 20 mije sish) nga policia, ushtria, paramiltaret e cetinkert serbe ne Kosovë. Kjo “harrese” duket se nuk  eshte bashe  e rastesishme përkushimi me perdhum^nime t ee truqve para pese shekujsh apo srebr3enicen, tema keto te cilat duket se jane te r ekomanduara apo te paguara sot ne Kosovë  qofte nga qeveria apo qarqet te caktuara ?  eshte jo pyetje e analisteve, sipas te cilëve kjo mound te jete q’orentim i vemendjes nga kriza ne Kosovë apo islamofobi ?!  Nese merrsh sot ne krimet apo perdhnimet turke ndaj shqiptaeve cfare mund te ndohe ketu, mos avlle presin te merret noidnje rpoces nga haga apo hgjykate dnerombëatre ?! Kur nuk jane te aft ate sensibilozojne  gjenocitin apo perdhumievet serbe te”farmrave kosovare  per te quar ne Hage dosjet, atehere cfare mund te bejne per ato para 500 bjeteve , mesele ?!

Apo nëse merresh me perdhunimet e turqëve para 500 vjetëve a mund t’i konvertosh shqiptaret nga feja e tyre ne ndonje fe tjeter, apo a mund t’i ndalim Turqise humniateitn dhe  ndihmat e tyre për shqiptaret ne Kosove dhe Sqhipëri,  jo vetëm me buke por edhe me armatim ushtarak apo mbeshetje nga Tuqria për ingrime si je vend mi dhe   aletate e Amerikes dhe Gjermanisë dhe nje vend tashme  superfuqi ne Evropë dhe anetare e denje  e e NATO-s ?!..

Do perkujtuar se Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Rezultatet e Anketës së Fuqisë Punëtore 2014” në Kosovë. Qe sipas kësaj agjencie aleate e ngushtë e qeverise se Kosovës “shkalla e papunësisë në Kosovë qenka 35.3 për qind.” shifer kjo e cila nuk përputhet me organizatat ndërkombëtare dhe mediat botërore.

Gjurmëve te kësaj shifre agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne Gjenevë ka kontaktuar zyrtaret e organizatës Ndërkombëtare te Punës (ILO) te cilët duke demantuar Prishtinën zyrtare kane pohuar se “papunësia ne Kosove me 45 %, është sot me e larta ne Evropë.

Ndryshe sipas gazetës “Tribune de Geneve “, që nga fillimi i vitit 2014, një eksod masiv, ka zbrazur vendin dukshëm nga banorët e saj. Midis 200 000 njerëz – ose gati 10% e popullsisë së këtij shteti të 1.7 milion njerëz – kanë ikur në vendet e Bashkimit Evropian (BE), kryesisht në Gjermani..

SHPËRNDAJE