Preshevë, 4 maj -Presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic ne fillim te javes se ardhshme do të vizitoj Mosken, per te takuar presidenti rus Vladimir Putin. Agjencia e mlajemeve “Presheva jonë” marre vesh se ne epiqedner te ketij takimimi Vuci-Putin do te jete Kosova dhe dialogu i Brukselit.

Vucic ishte hera e fundit Putin u takuan gjatë një vizite tre-ditore në Rusi, nga 18 deri më 20 dhjetor, dhe kjo do të jetë një tjetër mënyrë për të udhëtuar në Moskë si kreu i shtetit. Putini pastaj tha se Rusia do të vazhdojë të mbështesë sovranitetin dhe integritetin territorial të Serbisë. Ai gjithashtu vuri në dukje çështjen e Kosovës që të mbështesë çdo vendim që do të arrihet në mes të Beogradit dhe Prishtinës, duke theksuar se një zgjidhje duhet të arrihet politikisht fonde në dialog të dy palët dhe të jetë në përputhje me Rezolutën 1244 të OKB-së.

– Tema e bisedimeve në Moskë pritet të jetë një përmirësim i bashkëpunimit ekonomik, si dhe zgjidhja e marrëdhënieve me Kosovën. Pritet që, siç ka bërë Rusia deri tani, presidenti i Rusisë ka dhënë mbështetje për gjetjen e mënyrës më të mirë për të bashkëpunuar me Prishtinën

Herën e fundit në delegacion ishte Ministri i Jashtëm Ivica Daçiç, Ministri Nenad Popoviç, dhe Popoviç qe pritet ta shoqërojë edhe kesaj here. Herën e fundit, Putin tha se Serbia mund të llogarisë në Moskë që të jetë pjesë e dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës nëse kërkon.

 

SHPËRNDAJE