nikollPreshevë, 12 tetor  -“Disa shqiptarë nuk llogarisin se një herë do të bjerë bomba mbi serbët!..” ka thëne sot ne  Sankt Peterburgu presidenti serb Tomislav Nikolic i cili pas ngirjes se dialogut mes Kosoves dhe Serbisë, pas ceshtes Trepca ai ka fluturruar ne Rusi për t ekekruar pak SOS.
Presidenti serb Tomislav Nikolic tha në Shën Petersburg, ai ka prnauar ftoihjen e maredhenive ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës për shkak siq ak thne ai “të sulmeve ndaj pronës serbe nga  administrata e  Prishtinës në Kosovë.”

Kjo do të, sipas tij “mund të përfundojne mardheniet, madje mund të përfundojnë shumë keq dhe për shkak se Serbia është e gatshme për t’iu përgjigjur sulmeve të tilla në çdo mënyrë..”

“Si janë sejjlejet e shqiptarëve në të ardhmen ashtu dhe ne do të duhet të përgjigjemi dhe disa nuk e llogarisin se ata nuk mund të luajnë me ne, ose të hedhin tek ne një bombë sërish “, ka thënë ne vazhdim presidenti Nikolic ne Rusi.

Serbia, pra, tha presidenti, ka një problem të madh me Kosovën dhe ky problem është ne kuadër  të marrëdhëniet tona me BE-në. Ai ka rispresitur se *BE-ja e dine fort mire  se Serbia kurrë nuk do të njohë Kosovne e pamavrur të shpallur në mënyrë të njëanshme”ushtarake se sa një kompjuter dhe një luftë shumë më të madhe, një faktor që na ka penguar në mënyrë të lehtë për të vjedh dhe të na frikësojnë me bomba të cilat ata derdhën në qytete dhe vende të tjera, pastaj u zhvendos në marrëveshjen dhe Jugolavija ka hyrë në këtë marrëveshje “, tha Nikolic.

Ai përkujtoi ka perfunfduar duke perkujtuar se “ish-Jugosllavia ka miratuar një plan të Ahtisaari dhe Chernomyrdin sipas  Rezolutës 1244 e cila Serbia është një shtet sovran të përbërë nga Kosova, i cili ka autonomi thelbësore…”

SHPËRNDAJE