Ky anëtarësïm i përkohshëm i  Federates se Skive te Kosoves ne Federatën  Nderkombetare te Skive do te jete deri me 1 qershor 2012, kur ne Kongrsin e ardhshëm te FIS ne Kore do te vendset defitvisht për anetaresimin e plote te Kosoves ne këtë Federate boterore te skive, ka njoftuar sot agjencine informative „Presheva Jonë“ znj. Riikka Rakic, përgjegjës e informacionit prane FIS me seli në  Oberhofen te kanotnit te Bernit të Zvicrës. 

Oberhofen-BE, 17 nëntor/AIK-Presheva Jonë

Javën e kaluar Federata nderkombetare e Skive (FIS) me seli ne Schladming te Austrisë ka shqyrtuar sitauten dhe anetaresimin e vendeve, federatave te rjea ne gjirin e kesaj organitare botëre e thmekluar ne vitin 1924. Aktalisht Kjo federate ndërkombëtare e Skive tubon 112 anëtare nga mbarë bota.

Ky anëtarësim i përkohshëm i  Federates se Skive te Kosoves ne Federatën  Nderkombetare te Skive do te jete deri me 1 qershor 2012, kur ne KongrEsin e ardhshëm te FIS ne Korea do te vendset defitivisht për anetaresimin e plote te Kosoves ne këtë Federate boterore te skive, ka njoftuar sot agjencine informative „Presheva Jonë“ znj. Riikka Rakic, përgjegjëse e informacionit prane FIS me seli në  Oberhofen te kanotnit te Bernit të Zvicrës. Do shtuar se sqhipëria eshtë anëtare FIS  nga viti 2000.

 Znj. Riikka Rakic, përgjegjëse e informacionit prane FIS

Shpresohet, sipas, zyrtarve te FIS se Kosova ne kongresin e ardhshëm te saj do te jete anetare e 113 e radhës.  Ndersa nga 2 -17 shkurt do të mbahet Shamiponati botërore i skive me gjase qe edhe Kosova te merrë pjese per here te pare ne kete shampionat ndërkombëtartë skive.

Këshilli i pranoi kërkesat e përkohshme e anëtarësimit nga Kosova dhe Eritrea subjekt i miratimit të Kongresit FIS në vitin 2012. Këshilli diskuton sërish  propozimet te ndryshme nga Shoqatat dhe federatat e Skive nacionale në Kongresin e  FIF që do tèe mabhet më 1 qershor 2012 në Kangwonland të Koresë.


Do shtuar se FIS është organi qeverisës për ski të  filluar  nisur me  Lojërat e para Olimpike në Chamonix të  Francës në vitin 1924. FIS menaxhon disiplinat olimpike të skive alpine, Cross-Country Ski Jumping, Ski, kombinuar nordike, Ski Freestyle Snowboarding dhe, duke përfshirë edhe vendosjen e rregullave ndërkombëtare të konkurrencës.  Më shumë se 6’000 ski FIS dhe konkurse ne dëborë janë organizuar për çdo vit. Iniciativa specifike janë të ndërmarra nga FIS për të promovuar aktivitetet e dëborës si një rikrijim lirë të shëndetshme, kryesisht për të rinj.

SHPËRNDAJE