Komuna e Preshevës ka ndarë vitin e kaluar 3.5 milion media pa kurrefare konkursi. lidhur me kete askion Ilegale ka reaguar Shoqata e Gazetarëve të Serbisë (UNS) por jo edhe “Shoqata e gazetareve” te Lugines se Presheves te cilet jane argat dhe njerez te afert te pershevacomit dhe Shqiperim Arifit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jone”

 

Shqiperim Arifi per jaranin e tij, nje dentist qe udheheq nje portal jep 2 milione dinare?!

Shoqata deklaroi se Kryetari i Komunës së Preshevës Shqiperim Arifi, publikuar në llogarinë e Facebook më 27 dhjetor 2018 se komuna ka ndarë portalit presheva.com (jaran i tij, dentist) dy milion dinarë po ashtu nje nje te ashtuqujatur tv lokal  1.5 milion dinare, pa shpallur fare konkurs për bashkëfinancim të projekteve të mediave.

“Njoftimi në Facebook, Arifi për ndarjen e 3.5 milion dinarë të fondeve të buxhetit të Komunës thirrje për Ligjin e Informacionit. Megjithatë, sipas këtij mediumeve alokimet Act është e mundur vetëm me tenderit bashkë-financim, e cila në këtë rast nuk ka qenë”, thamne nga  UNS.

Kreret e Shoqates  e gazetareve  kan telefonuar tek keto portalet te financuara nga Shqiperim Arifi pa kurrefare konkursi, por asnje nga keta nuk guxuan t’i pergjigjen ne telefon?

Telefona nga rreth mos finacimit kane marrur edhe koleget nga Agjencia e lajmeve “Presheva jone”. Ata jane pyetur pse nuk u jane ndare fare mjete financuar kesaj agjencie kombetare me ndikim te madh ne opinion,  si nje medium me serioz qe prine ne Luginen e Presheves e me gjere, ata jane pergjigjur shkurt se “sheti dhe pushteti lokal nuk ndajne mjete, sepse Serbia e njeh mire politiken tone redaktuese per shkak etikes sone, ruajtjes se neutralitetit. Ne nuk duam te jemi marionete e as servile e askujt. Nuk duam te jemi model i frazes: qeni lehe aty ku han..”,  jane pergjigjur redaktoret e agjencise se lajmeve Presheva jone, medium ky me i cituar shqiptar ne mediat ne ballkan dhe ato boterore.

Komunes se Preshevës i drejtura nga Shqiperim Arifi ka ndare mjete financier per vitin 2018 para renies se pushtetit lokal pa shpallur fare konkurs ?! Shpërndarja e parave buxhetore për informacion, pa një garë, nuk është problemi i vetëm me mediat në Preshevë, thonë nga UNS.

Ndryshe sipas Zejnullah Dautit, gazetar RTV Preshevës, ato të dhjetorit 2017 nuk marrin pagat nga Komuna e Presheves?!

SHPËRNDAJE