Pyetjes sonë rreth raportit të Dick Martin i cili akuzon ish-krerët e UCK-së për “trafik organesh” znj. Navi Pillay agjencisë informative “Presheva Jonë” ju është përgjigjur se “Akuzat e senatortit zviceran Dick Marty mbi krerët e ish-UCK-së, për “trafik organesh” në Kosovë mund të them se nuk ka shënuar ndonjë progres të madh në Kosovë.

 

Gjenevë-OKB, 31 qershor/ Presheva jonë

 

Navi Pillay, komesare e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut gjatë një konferencë shtypi mabjtur sot në Kombët e bashkuara në Gjenevë, duke folur për situtën e të drejtava dhe lirive të njeriut në botë, ajo ka përmendur edhe Kosovën.

 

Pyetjes sonë rreth rapoprtit të Dick Martin i cili akuzon ish-krerët e UCK-së për “trafik organesh” znj. Navi Pillay agjencisë informative “Presheva Jonë” ju është përgjigjur se “Akuzat e senatortit zviceran Dick Marty mbi krerët e ish-UCK-së, për “trafik organesh” në Kosovë mund të them se nuk ka shënuar ndonjë progres të madh në Kosovë. Por, ne nga Komesariati i Lartë i OKB-së për të Drejtat e Njeriut mbështesim rapartin në fjalë dhe gjithë hetuesit të cilën mund të inkuadrohen në ketë aferë për ndriqimin e rasteve të trafikut të organeve si dhe trafikun e njerëzve në Kosovë këto vitet e fundit…” 

SHPËRNDAJE