Résultat de recherche d'images pour "medvegja presheva jone"Unë jetoj me shqiptarët dhe nuk kam probleme me ta. Duket se me shume kane problem politikaj kosovar dhe serb me ne.  Ketu jetojmë nje jete normale si të gjithë njerëzit dhe shpresojmë për ditë më të mira per te gjithe, ka thëne fillimisht kolegja Emilija Mladenovic per JugMedia, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Une si një qytetare e Banjaës se Siharinës, afër Medvegjës, dëgjoj e lexo lajme te ndryshme pe rkemibme e shekmbime, lexoje rreth tensioneve të larta, por ketu ne Medvegje nuk shof, nuk verje  asgjë, vetëm nese eshte dikund edhe naj Medvegj tjeter.

 

Emilija Mladenovic: Unë jam gazetare. Ndonjëherë unë shkruaj një lajm të tillë, unë transmetoj deklaratat e neveritshme të politikanëve. Madje ata flasin edhe per lufte, qe ndoshta kemba e tyre kurre ska shkelur ne keto tri komuna?!


“Unë jam gazetare. Ndonjëherë unë shkruaj një lajm të tillë, unë transmetoj deklaratat e neveritshme të politikanëve, here te nxehta e here te fofta, ato jane të përditshme. Madje flasin edhe per lufte te re, politikaj keta qe ndoshta kemba e tyre kurre ska shkelur ne keto tri komuna?!,  thote ne vazhdim qyetarja dhe gazetarja nga Lugina e Preshevës

Dhe më kujtohet, megjithëse isha i vogël, më 25 mars 1999 – vendi i ngjarjeve të komunave të Medvegjës serbët nga frika fisnin se hyri UCPMB e shqiptaret hyne paramiltaret serbe.. Ishte një panik i përgjithshëm. Popullata largohej nga fshatrat, serbet kryesisht strehoheshin në qyetet ne Medvegjë, kurse shqiptarët u tërhoqën në male. Kurse te nesermen te gjithe u kthyen ne shtepite e veta dhe vazhduan jeten duke ndihmuar njeri-tjetrin.  Dhe nëntëmbëdhjetë vjet më pas, ata ende jetojne bashke si fqinjë, kolegët dhe miqtë, të gjithë njerëzit janë vetëm se, vetëm njerëzit të cilët besojnë perendive ndryshme, por ata i ndajnë shqetësimet e njëjta, problemet dhe gëzimet.

Ne s’kemi problem me shqiptaret. Bile kur te shkojme dikah celsat e shtëpise i lëm tek ta, thote serbja nga Medvegja.

Për vite të tëra, degjoja zera te ndryshme per Medevgjen dhe jeten tone me shiptaret, te cile tshpesh me pyetein “Phaaaa, po atje ka shqiptare  si mund të jetoni bashkë..” e kështu me radhe (“Jaoj, pa tamo ima Albanaca, kako živite svi tamo zajedno?!”), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Kështu ne jetojmë ketu, me je jete normale si njerëzit e tjerë dhe të shpresojnë për ditë më të mira, si të gjithë njerëzit.

SHPËRNDAJE