eklleehhBruksel, 20 tetor  -Me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian është mbajtur takimi tre palësh për biseidmet e nisura  me  10 janar 2016 e cila parasheh fillimin e njohjes së diplomave, për cka jane goditur me se shumti shqiptaret e Lugines se Preshevës, me zhagitjene e te cilti proces te diplomave Lugina dite e sa vie po zbrazet nga te rinjt?!, shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

Por as gati pa sjer viti asgje edne ne kete drejtim. kete e ka konfirmuar para pak nej qasti zedhensja e BE-së zn.Maja Kocijancic. “S’ka ende marrëveshje për njohen e diplomve në Bruksel. Verhetr nje rpogres i vogle, por bisedimet vazhdojne..” ka thënë Maja Kociajncic për agjencine  e lajmeve “Presheva jonë”

Në këtë takim delegacioni i Kosovës i kryesuar nga Edita Tahiri, ka folur për ceshtje e diplomave qe sipa ssaj “SPARK do te administrioj  procesit të aplikimit për certifikim të diplomave.”

Po ashtu u vlerësua përcaktimi i mekanizmit të BE-së për certifikimin e diplomave të cilat pastaj të dyja shtetet obligohen nesruajne dhe të pranojnë  marrëveshjen per diplomat. BE e vlerësoi progresin e arritur, si dhe theksoi se në të ardhmen do të mbahet edhe disa takime për të finalizuar të gjitha aktivitetet e nevojshme për zbatimin e marrëveshjes.

SHPËRNDAJE