???????????????????????????????Nga i derguai yne special ne BE – Bruksel

     Bruksel/BE, 28 shtator   -Sot ne diten e dyte ketu ne Bruksel po vazhdoje bisedimet mes pales kosovare dher serbe per telekomunikacionin, perkatesisht kodin e telefonise, te cilat bisedime po zhvillohen me mjaft veshtersi dhe kundershti, njofton agjencia  e lajmeve “Persheva jonë” drejpsedretji nga Brukseli.


BE i kërkon Beogradi dhe Prishtina që të jetë konstruktive për zbatimin e marrëveshjes për telekomunikacionin mund të përfundojë këtë javë

mjajass“Bashkimit Evropian fton palet, perkatesisht Beogradin dhe Prishtinë ketu ne Bruksle që të jetë konstruktive për zbatimin e marrëveshjes për telekomunikacionin, qe mund të përfundojë këtë javë..” deklaroi para pak nje qasti per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” zëdhënësja e Komisionit Evropian Maja Kocijancic.

Edita Tahiri, ministre e dialogut qe po i prine delegacionit kosvar qe dy dite eshte duke u “hanger” me shefin e delagconit serb Mirko Gjuricin rreth me kodit te telefonisë për Kosovën. E paar thote se “kodi i teelfonise 383 do ta fitojme se eshte nga UIT”,  ndresa i dyti thote se “kodi ne fjalë eshtë i Serbisë” ?!

 

“Ne me palët sot këtu ne Bruksel jemi ne bisedime qe 48 ore për telekomunikaconin. Por t jmu themi rralisht, se jemi në gjysmë te rrugës për arritjen e marrëveshjes për kodin e telefonisë për Kosovën, cka kemi ne dispozicion edhe dy dite per konsultime, negociata” ka thëne ne vazhdim znj.Kocijancic.

 


Përfaqësuesit e Beogradit dhe Prishtinës me ndërmjetësimin e BE-së sot në Bruksel është diskutuar zbatimin e marrëveshjeve për telekomunikacionin, dhe biseda në nivel teknik do të vazhdojë nesër.

SHPËRNDAJE