Një herë ishin për tu nisur disa klandestinë për në Itali me skaf.
Rrugës klandestinët e kishin lënë që në kohë të ndryshme të rrinte njeri prej tyre roje dhe të shifte për policine që patrullonte në det.
Mirëpo,njëri prej klandestineve ishte gagaç,dhe kur i ra rradha atij,ai seç donte të thoshte diçka dhe ja bënte :
-Po..po…pol….
Dhe pak sekonda më vonë kapen nga policia dhe u kthyen mbrapsht,vetëm atëherë skafisti e kuptoi që gagaçi donte të thoshte fjalën Policia…
Ata ishin të vendosur te niseshin perseri,dhe prapë filluan te bënin roje.
Kur i ra radha Gagaçit,ai pak minuta pasi po bënte roje,filloi te thoshte :
-P-p-pp-ppp
Menjeherë të gjithë u hodhën në det se menduan mos ishte Policia..
Ne atë moment gagaçi e thotë fjalën e plotë:
-P-p-pesh-peshkaqeni…

SHPËRNDAJE