kishsrbbeeIshte fundi i vitit 1992 kur nisi ndërtimi i një objekti në oborrin e Universitetit të Prishtinës. Nga ky institucion i lartë shkollor ishin dëbuar shqiptarët, sikurse edhe nga të gjitha institucionet tjera në Kosovë.

Për këtë arsye serbët që mbanin pushtetin absolut nuk e patën të vështirë t`i marrin tokën universitetit për të ndërtuar kishën. Madje në ceremoninë e gurthemelit merrte pjesë edhe krimineli nga luftërat e Ish-Jugosllavisë, Arkan.

Sipas burimeve te agjencise se lajmeve “Presheva jonë” kisha ortodokse serbe e cila është ndërtuar në hapësirat e Universitetit të Prishtinës në vitin 1992, pas marrjes së dhunshme të pushtetit nga Serbia më 1989 eshte ndertuar me droge  nga mafia serbe te prire nga Arkani (Zeljko Razhnjatevic-Arkan, burri i vejushkes kengetares se njohur serbe Ceca.) i akuzuar nga haga per krime serbe ne Kosovë. Madje kisha ne fjale  me mjete financiare te Arkanit edhe nga djali i Miloshuvicit Marko Miloshevic, po ashtu i kerkuar nga Interpol, sot i fsheur ne Rusi. Siq kane raportuar mediat boterore, jo vetem Kishen ortodokse serbe  ne Prishtine, por djali i Miloshuvicit Marko Miloshevic ,kihste fiancuar dhe ngritur objekte edhe ne Preshevë , pèerkatesiht ne nje vendibanim shiptar (Czkarke) duke ngritur objektin me emrin   „Interspeed“ ne kufi mes Presheven dhe Kumanovën (FYROM) ka skruar ahencia e lajemeve “Presheva jonë”

 

FÜR MAFIA CAPTUR : Marko Milosevic, der Sohn von Slobodan Milosevic die Firmengruppe „Interspeed“ in Presevo

Der ehemals private Zigarettenschmuggel wird „verstaatlicht“. Der montenegrinische Staat übernimmt Wirtschaftsstrukturen, die für ihn von der Mafia vororganisiert wurden, also lässt sich die Umkehrung des state captures, wenn man so will ein „mafia capture“ beobachten. Organisiert wird der Zigarettenschmuggel in seinen Anfängen von Belgrad aus. Um die Mitte der neunziger Jahre übernimmt Marko Milosevic, der Sohn von Slobodan Milosevic die Firmengruppe „Interspeed“14 die das Monopol für den Zigarettenimport innehat und auf die montenegrinische Küste zum Schmuggeln angewiesen ist. Es entwickelt sich eine Rivalität um den Zigarettenschmuggel zwischen Montenegro und Serbien.

SHPËRNDAJE