kosoosddffsPreshevë, 22 nëntor  -Veriu i Kosovës nuk dallon shumë nga Shumadija apo rajonet tjera të Serbisë, ku veq gjuhës serbe aty valon flamuri serbe dhe kambanat e kishave të “mbrojtura” nga heronjtë serb lokal deri tek ai kombëtar Car Dushani. Megjithatë Serbët në Veri të Kosovës ndjehen te kërcënuar, thuhet në një letër të inteligjences ruse (KGB) dërguar kësaj jave departamenteve përkatëse në Serbi, njofton “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave te Moskës.

Mësohet se rusët  kanë dhënë dokumentacionet e duhura dhe bindëse  nga  “komunikimet e përgjuara”, e cila vërteton se qindra shqiptarë nga Kosova e Presheva po rekrutohen nga instruktorët ushtarake dhe policore kroate në bazë të NATO-s në Grafenëöhr te Gjermanisë për të sulmuar pjesën e Veriore te Kosovës, siç thuhet, për t’ia rikthyer Veriun Republikës së  Kosovës në të cilën rajon në çdo kënd është prezent Serbia, me paratë dinari deri tek paramilitaret, për çka edhe autoritet serbe pasi korren sukses ne Bruksel me inkuadrimin telekomit serb në Kosovë, tash po insistojnë krijimin e Asociacionit te Komunave Serbe (AKS) , thuhet ne këtë raport konfidencial të KGB-së dërguar autoriteteve serbe në Beograd.

Sipas burimeve të ngjashme ish-komandantë të UÇK-së  kanë përpunuar një plan për “mbrojtjen e integritetit territorial të Kosovës”!?!

kososossaaa

Sipas këtyre burimeve te inteligjencës ruse behet fjale për një aksion të madh dhe të shpejtë Blic-krig (Blic-lufte) të forcave shqiptare, që tubon kryesisht ish-komandant edhe ushtarë të UÇK-së për “pushtimin e veriut të Kosovës dhe ndarjes përfundimtare të këtij territori qe aktualisht gjendet nën dominimin e shtetit  Serb!” Pjesa me e madhe  e forcave në këtë aksion ne veri të Kosovës do të jenë ushtarë kryesisht nga diaspora.

Askush në Qeverinë e Serbisë nuk ka dashur të komentojë këto plane sekrete, e nga qeveria e Kosovës hiq e më hiq.. Nga ana tjetër, kryetari i Shoqatës së serbëve nga rajoni Miodrag Linta thotë se “është e qartë se këtu diçka po zihet, dhe fjala është për një front anti-serbe”.

kosdsss

SHPËRNDAJE