Preshevë, 26 prill  – PolIcia sot heret ne mëngjes ka hasur sot  në grafite urrejtese dhe kercnuese mbi muret e nje furre, te një pronar shqiptar nga Prizreni i  cilim jeton dhe punon ne Serbine qendore (Aleksinac), njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Zeke Cocaj me familjen e tij u shpërngul në kete qytet, sepse, siq thote ai, në Kosovë nuk kishte punë. Ai shton se “ne pere te fituar bukëne e gojës duhet ta fusin koken ne gershere, te rrezikojmë. Papunesi  e madhe ne vendin tim,  politika nuk ishte i interesuar ne këte drejtim.”

AI ju ka deklAruar organeve te renDit, se “me askEnd nuk ka pasur ndonjë problem pasi që një vit më parë erdhi nga Prizreni dhe hapi dy furra buke, një në Aleksinac dhe nje në Zitkovac.”

“Pronari  është në rregull me të gjithë, dhe ai dëshiron të nderojë, me klientët, me gjithë është në rregull”, ka thënë një punëtore në dyqanin e tij Radica Momcilovic.

“Ai është një njeri shume i mirë, komunikues, i drejtë, të vijë këtu blen më atje, kemi pasur asnjë problem, por ajo që ndodhi ishte i dënueshëm, kur ai nuk e di pse”, shtoi fqinjit Ivica Dinic.

Miftar Totaj eshte një shqiptar tjeter familja e të cilit u transferua në Zhitkovc më shumë se një gjysmë shekulli. Ai thotë se, kurrë diçka si kjo ka ndodhur këtu.”Unë jetoj këtu për 54 vjet, askush nuk preku. Nuk mbaj mend se ka  pasur incidente të tilla? Qytetarët Zhitkovc e kane denuar njezërit keto akt te huliganeve serbe.

Jozyrtarisht mësohet se kamerat e sigurisë nga një shitore fqinje regjistruar dy persona të veshur e te maskuar me kapela, kane vene mbishkrime në dritaren e furrës.. Hetimet  jane  në vazhdim.

 

Qeveria serbe nuk e flet për zhdukjen e 100.000 shqiptareve nga Boegradi?!

Sipa agjrenmcie se lajemeve lajmeve “Persheva jonë” duke ju referuar burimeve zyrtare te Beogradit se vetëme ne kete kryeqytet serb ka pasur mbi 100.000 shqiptare, kurse në tërë Serbine, pa  Beogradin dhe Luginen e Preshevës ihsin edhe 50 mijë tjere, por sot  kane mbetur vetem 10 mije (?!) sish dhe autoritetet serbe kurrë nuk flasin apo nuk shkruajne se ku u tretetën keta shqiptare?!

 

Pak a shume mund te dihet pe rekto dubme te dhnshme,  sepse keto viteve te fundit ka pasur nje ser sulmesh ndaj dyqaneve, pronave te shqiptareve ne Beograd dhe  mjdeset tjera ne Serbi duke vrare ata apo duke ju djegur  dhe thyer dyqanet e tyre.

SHPËRNDAJE