Gjergj Presheva eshte nje kngetar i ri dhe instrumentistin i klarinetit nga Lugina. Tham i ri per nga mosha, por jo edhe per nga zeri, sepse zëri ti tij eshte i njohur jo vetem ne Luginen e Presheves, por edhe ne Kosove e diaspore, sskruna agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Prilli dhe Maji njihet si muaj i luleve por edhe muaj i te dashurarve, cka këngëtari Gjergj Presheva vjen me nje CD te re mu per ta, me CD e re te titulluar: Unazën Time kushtuar dashurise, qiftevete reja qe do bashkohen sigurisht muajve te ardhshëm ne sezonin veror ne korrik e gusht, kur diaspora shqiptare do te kthehet ne vendlindje per te bere fejesa e dasma. Edhe Gjergj Presheva per keta muaj eshte ne disponim, eshte i mobilizuar jo vetem me “Unazen..” por edhe me zëri e tij te bukur per te kënaqur dasmorët.

.„Muzika përveç se është pjesë e shpirtit, ajo është edhe pjesë e të ardhurave, që e mbaj veten dhe familjen. Çdo gjë që e punon, duhet ta punosh me pastërti dhe me dashuri në profesion. Unë e dua klarinetin dhe jetoj me te, jetoj me notat që dalin nga ai, nuk e shikoj orën sa ka shkuar nëpër mbrëmje argëtimi, por shikoj se sa kemi të disponuar dhe sa po e duan këngën dhe vallen shqipe.

Kënaqësi është kur egzekuton këngë të bukura shqipe. Tash edhe po këndoj, herë pas here me instrument, kjo është një pasuri e madhe shpirtërore”, na tha ndër të tjera, z.Gjergj Presheva.

CD e re me emrin UNAZËN TIME, përmbledh 8 këngë dashurie, dasmash, gurbeti etj dmth ka dal në shitje ne gjithë Kosoven dhe ne Maqedoni pritet shpejt të jet edhe në Zvicër, Gjermani etj, thote për gajencine e lajemeve “Presheva Jonë” kengetari yne i njour Gjergj Presheva.

SHPËRNDAJE