Një ekip akademikësh, i drejtuar nga psikologu Daniel Mullensiefen i universitetit Goldsmiths të Londrës, ka dalë në përfundimin se kënga “We Are The Champions” e kënduar nga grupi Queen është më e dëgjueshmja e të gjitha kohërave.

Studiuesit i kanë dhënë vullnetarëve mijëra këngë duke vëzhguar më pas reagimet e tyre dhe duke bërë një listë me 100 këngët që ngjallin më shumë emocion tek dëgjuesit.

Për doktor Mullenfeisen, muzika është “matematikë, shkencë e teknologji” dhe që një këngë të ketë sukses janë të nevojshëm faktorë si ritmi dhe zëri mashkullor.

Ja 10 këngët më të dëgjueshme në botë:

1- We are the Champions, Queen (1977)
2 – Y.M.C.A, The Village People (1978)
3 – Fat Lip, Sum 41 (2001)
4 – The Final Countdown, Europe (1986)
5 – Monster, The Automatic (2006)
6 – Ruby, The Kaiser Chiefs (2007)
7 – I’m Always Here, Jimi Jamison (1996)
8 – Brown Eyed Girl, Van Morrison (1967)
9 – Teenage Dirtbag, Wheatus (2000)
10 – Livin’ on a Prayer, Bon Jovi (1986)

SHPËRNDAJE