kembalb“Mehmedi, shqiptari i parë që shënon gol në botëror” apo goli i  Canës, goli Shaqirit, apo i Xhakës  ka avancuar ekipin franceze apo zviceran..jane kate ddisa tituj qe i kemi hasur shpesh në gazetat jo vetem tonat shqiptare por edhe ne ato botërore. Nuk jemi kunder asaj, pse futbollistet tane shenojne gola, siq tham ne titull (per te huajt) por po keta futbolliste tane do te sihte edhe me mire  kur shenojne  gola edhe për ekipet tona kombëtare, per Shqiperinë, për Kosovën ?!,  ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ne komentin e saj redakisonal me rastin e EUOR 2016 dhe dy humbjeve te njëpasnjeshme ne minutën e fundit te ndeshjeve të Shqiperise me Zvicren dhe Francën?!

Shqiptarët në këtë kampionat Euro 2’16 treguan se dhanë më shumë se sa pritej, bile u tteguar edhe te “gjymert” (gjentgellemn)  ude ju “fale” gola. Ata i treguan botës jo vtem per loje fere, t ednershme , por edhe  per tifozeri, besa edhe per bukuri dhe me kulturë IIire dinë të tifozerojë, dinë të sillet dinjitetshëm ashtu si i ka hije një civilizimi të hershëm që me shekuj është kultivuar.

 

Tash e tutje si me kendue: Oh sa mirë me qëne shqiptar apo o sa mir me dhene gola per joshqiptaret ?

Shqiptaret u deshmuan se jane futbollist te mire si kunder Zvicres ashtu edhe kunder Frances por fati ishte ne anen e zviceraneve dhe franceteve. Kjo u tha edhe ne vet mediat zvicerane  dhe frankofone.  Thene shkurt, loja ishte e shqiptareve, golat e tjereve, ne kete rast te zviceraneve dhe francezeve?!

 

Nese kemi parasysh sa gola ka shënuar kemba e Shaqirit, Xhakes, Beranit, Canes, Mehmedit …per te huajt, atehere eshte per t’u habitur se si këmba e shqiptarit nuk shenoi bile nje gol per veten?!  Ketu s’eshte dicka ne rregull, ose futbollistet shqiptare i ka kapur syri keq te cilet gjate tërë ndeshjes  luajne mire për lakmi, dhe me ne fund humbin (e bejne berllog) . Ose, ketu fshihet dicka, ose  loja eshte shitur ose fati i zi po i prine shqiptarëve ?!

Loja e shpiptareve dhe golat e te huajve, mos valle eshte nje alarm apo mesazhe per ata qe kane veshe se eshte koha qe shqiptaret te mendojne per vete dhe kembet e shqiptarit te shenojne gola per veten, per kombetaren e tyre. Por kja nuk munde te realizohet nese Prishtina dhe Tirana injoron nje flamur, nje gjuhë me një kombetare, ndryshe shqiptaret do te vazhdojne te thyejne jo veten kembet, por edhe dhembet per te huajt?!

Nuk eshte puna vetem tek sporti apo futbolli se shqiptaret “tradicinalisht” duken te zot per te huajt, se po japin me shume për te huajt se per veten., ky fenomen fatkeqesisht duket se eshte edhe ne politikë. Nese kemi parsysh sa ministra, kryeministra deri te president shqiptare ka pasur e  ka sot bota, nese kujtojme Mbretin Faruk ne Egjipt apo presidentin e Turqise, me shqiptarin Kenan Evren (Presheva) deri tek Sinan Hasani, president i Jugosllavisë?!, ka shkruar ne vazhdim agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Kapiteni i kombetares Lorik Cana ne bisede e fundit per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ndeer tjera ka pohuar se edhe “pas pranimit te Kosoves ne FIFA dhe UEFA ështe koha që shqiptarët në Ballkan të kenë një ekip kombëtar. “Jo më 2-3 kombëtare me 2-3 flamuj, por dhashtë Zoti një kombëtare, me një flamur !..” ka thene Cana

Tash e tutje si me kendue: Oh sa mirë me qëne shqiptar apo o sa mir me dhene gola per joshqiptaret ? ka pyetur ne fund agjencia  elajemeve “Presheva Jonë”

 

 

SHPËRNDAJE