Preshevë, 13 qershor  -Anëtari i Kryesisë së Lëvizjes “Vetëvendosje”, Belgzim Kamberi ka thëne  sot për mediat serbe seb se “pas formimit të Qeverisë së re të Kosovës duhet të fillojnë së pari ‘dialogu i brendshëm’ në Beograd dhe Prishtinë, dhe jo përmes Brukselit, trasmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
“Ne jemi të angazhuar, qe ne  muajin e parë, pas formimit të Qeverisë së Kosovës, nëse ajo është e VV, per të hapur dialogun e shpejtë me serbët që jetojnë në Kosovë, por në të njëjtën kohë të hapur dialogun në mes Qeverisë së Serbisë me shqiptarët që jetojnë në Serbi. Ne besojmë se dialogu i parë duhet të jetë i brendshëm dhe jo të jetë nxitur nga Brukseli ” ka thne ne  bzahdim Belgzim  Kamberi, anetare i kyresise se VV.

Ai shprehu shpresën se qeveria e re e Kosovës, pa marrë parasysh nëse kjo është një formë e partive politike apo dikush tjetër, të ketë një qëndrim ndryshe dhe shumë më pozitiv ndaj shqiptarëve që jetojnë në Luginë, rrespektivisht në komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

Sipas Kamberit,  shqiptarët në Luginën e Preshevës nuk janë të kënaqur me qëndrimin e qeverisë së kaluar të Kosovës ndaj tyre.

Siç tha ai, qeveria e mëparshme në Prishtinë, si dhe ndihmë financiare deri më tani ka arritur në 50,000 euro për repartin e maternitetit ambulatore Preshevës.

Kamberi tha se Lëvizja Vetëvendosje, e cila ishte pas zgjedhjeve parlamentare më 11 qershor u bë partia e dytë më e madhe në Kuvendin e Kosovës, në programin e saj zgjedhor në mënyrë specifike që kanë të bëjnë me marrëdhëniet me shqiptarët që jetojnë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Kamberi si dëshmi se qeveria e re e Kosovës do të ketë një qasje të ndryshme për shqiptarët që jetojnë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka thënë gjithashtu se parlamentar lista Lëvizja Vetëvendosje për herë të parë është një numër i madh i njerëzve me origjinë nga këto tri komuna shqiptare, cka u deshmua edhe ne posterat e liderve te kesaj levizje ne Preshevë, qe u panë gjate fushates zgjedhore.

SHPËRNDAJE