nikoliqqqGAZIMESTAN, 28 qershor  -Presidenti i Serbisë, Tomislav Nikoliq me delegacionin e tij prej 30 vetash po qenron  në Gazimestan për te marru pjesë në krmetimin e e Vidovdanit. Ai është pritur nga serbët si hero. Nga kosovaret asnje fishkëllim e as një reagim i vogël, pervec ndonje foto aty ketu te mediave nga kjo vizte e presidentit serb qe ne fkat ishte pritur qe ai te keroj falje kosovarve per krime dhe gjenocid, per sapstrime dhe dhunime te 20 mije kosovareve,  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

…ju shkoi në konak, ne Gazimestan, aty ku Milosevici krisi luften ne Kosovë

Nikolic është i shqoeruar edhe disa zyrtar të Qeverisë së Aleksandër Vuçiqit. Gjatë ditës, Nikoliq, pritet të qëndrojnë edhe në Graçanicë.  Ne mesine tyre ehste parë dhe Marko Gjuriq prezentë në Gazimestan.

Megjithëse ishte shpallë person ‘non grata’ – I padëshiruar pas pjesëmarrjes në vendosjen e barrikadës së re, Marko Gjuriq, shef i zyrës për Kosovë, ai sot ka arritur në Gazimestan për Vidovdan. Nikolin i shkoi në konak, ne Gazimestan, aty ku Milosevici krisi luften ne Kosovë. Ai u prit si hero nga serbët, kosovarët asnje fishkëllim, asnjë reagim..

Korrespeondenti i  “Presheva jonë” qe po ndjek kete vizitë ka njftuar nga terreni se ai, pasi kadakur nga vetura, para amsës ka ndritur tre gishtronjë duke përshëndetur serbët e Kosovës. Mëpastaj, Nioklic  sikur edhe Irinej n’midis Tirana përseriti refreni se Kosova eshte jo vetëme pjese por edhe djep i Serbisë. “Bashkeëjte e dilalog po me shqiptarët por kur Serbia nuk do ta njoh Kosovën…” ka dekalruar presidetiserb sot në Gazimestan dheb Gracanicë duke folur për dialogun dhe bashkëjtesën.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Brahim Sadriu në një prononcim për Indeksonline ka thënë se, nuk ka pa asnjë ndalesë për delegacionin serb.

Ai poashtu gjatë ditës pritet të jetë prezentë edhe në zbulimin e përmendores së Millosh Obiliqit në Graçanicë.

 

 

 

 

 

 

 

 

SHPËRNDAJE