nesirkyy1NEW YORK, 28 qershor  –Nuk ka alternativë tjetër për avancimin e proceseve në Kosovë dhe Serbi për pos vazhdimit të dialogut të prira nga BE-ja” -ka deklaruar Martin Nesirky, zëdhënës i sekretarit të Përgjithshëm të OKB, Ban Ki-Moon për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”- Ai ka shtuar se në Kosovë është shënuar progres, por Prishtina deri sot asnjëherë nuk ka kërkuar që vendi të jetë anëtar apo vëzhgues në OKB. Sipas zyrtarëve të KB edhe nëse bëhet një kërkese e tillë ky proces mund të zgjas se paku pesë a dhjetë vite.

 

Se çfarë mendon për dialogun dhe takimet e liderëve kosovarë me ata serbë në Bruksel Martin Nesirky, zëdhënës i sekretarit të Përgjithshëm të OKB, Ban Ki-Moon është përgjigjur se: “Sekretari i Përgjithshëm ka deklaruar prej kohësh se çështjet e lidhura me Kosovën mund të zgjidhet vetëm nëpërmjet dialogut dhe mjeteve paqësore dhe se një angazhim fleksibile dhe konstruktiv midis Beogradit dhe Prishtinës ishte rruga e vetme përpara. Është e domosdoshme që të dyja palët të mbajtur bërë përparim nëpërmjet dialogut. Mirëpresim angazhimin e të dyja palëve që të angazhohen në diskutimet e prira nga Bashkimi Evropian.”

Sipas Nesirky, Kombet e Bashkuara e mbështesin dialogun e BE-së, mes Beogradit dhe Prishtinës dhe janë inkurajuar nga progresi i realizuar deri tani. “Kombet e Bashkuara do të mbështesë çdo rezultat që palët gjykojnë të përshtatshme për të arritur një zgjidhje të qëndrueshme dhe afatgjatë të qëndrueshme në rajon”- ka shtura ai.

 

 

 

 

SHPËRNDAJE