Preshevë, 8 gusht -Bravo Shaip, bravo Shqiperim, bravoi Rago! Tash mund te themi se jeni perfaqesues te”Presheves, meqe flitni dhe mendon shqip ne favor te kerkesave te popullates se Lugines konform Referendumit te 1-2 mars 1992. Megjithse per te qene lidere ne Lugine ende nuk e keni dhenë  provimin. Mbetet te shifet ne shtator nese edhe kesaj radhe “gjarpri” Hashim Thaci nuk jav ka fut therrcin, nuk ju ka shtyre ne kurth..

 

Paftyresia e lidereve të Presheves te cilet dje e shanin e kritikonin Musliun sa here fliste per bashkimin me Kosovën, sot flasin me gjuhen e tij?!

Ju qil goja e liderëve të Preshevës, po flasin gjithe neper qarshine e Bujanocit dhe Preshevës per Ragminë, Shqiperimin dhe Shaipin. Dhe kjo “greve” i lidereve nga Presheva per bashkim me Kosovën, te njohur si servil te Boegradit, po ndodhe pas shate muajsh (18 janar 2018) nga vdekja e liderit te Krahines se Preshevës te cilen e quante gjithnje Kosove Lindore ish-drejtuesi i SHP te UCPMB-së dhe i KKSH-së Jonuz Musliu.

Do perkujtuar se  i ndjeri Musliu sikur për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ashtu edhe ne mediat tjera e konferenca lokale dhe nderkombëtare vazhdimisht thoshte se “Lugina e Presheves qe njihet nder ne si Kosove Lindore duhet t’i ribashkrohet Kosovës, konform Referendumit te 1-2 marsit 1992.”

Me mire vone se kurre thote nje fjale e urte popullore. Bile edhe ne islam thone edhe pse ke bere gabime dhe jane kthyer ne rrugën e drejte, s’shte vone,  Allahu (xh.h) din te fale, nese pendohesh. Ne kete rast edhe populli din te fale keta lidere, meqe duket se jane penduar apo ndoshta jane lodhur me servilizem me Beogradin dhe tash kane filluar te flasin me gjuhen e Jonuz Musliut, per Referendumin ne Lugine, bashkimin me Kosoven! (Jonuz Musli za Presheva Jonë: Preševska dolina traži ujedinjenje sa Kosovom) ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke shtuar nje fjale popullore “kur Luani nuk eshtë ne mesin tonë,  qent mund te bejne qfare te duan…”

Kryetari i Bujanocit Shaip Kamberi, pas nje takimi me lideirn e VV Albin Kurit në Prishtinë tha nder tjera se “do të ketë pasoja të rënda, nëse e tërë Lugina e Preshevës nuk është përfshirë në kufijtë e procesit korrigjim, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Edhe Shqiperim Arifi sikur edhe Ragmi Mustafa po flasin se fundit me gjuhen e Jonuz Musliut, ne favor te kerkesave te popullates se Lugines konform Referendumit te 1-2 mars 1992. (Sputnik: „Srbija treba da prihvati referendum iz marta 1992. godine u skladu sa Poveljom UN, koja garantuje samoopredeljenje autohtonih naroda” izjavio je Musliju za „Preševa Jone“)

Do përkujtuar se me keta lidere te Presheves te cilet sot po flasin plote gojen për “Referendfumin e 1992” apo “bashjkimin e Lugines se Presheves me Kosovën” e kritikonin e shanin  Jonuz Musliun sa here fliste ne agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” për bashkimin me Kosovën, Madje shume lidere e “lidere”  te njojhur si servile-e per te treguar “posteni albanci” (shqiptar te ndershem) karshi Beogradit distancoheshin nga deklaratate  te ndjerit Musliu. Madje shpesh pas intervisdtave te Musluit ne “Presheva jone” kur fliste per bashkim me Kosoven ne mediat serbe nga keta lidere te Presheves kritikohej agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”  për “destabilizim te situates” te Jugu te Serbisë dhe ballkan?!

Pra, kjo eshte paftyresia e lidereve të Presheves te cilet dje e shanin e kritikonin Musliun sa here fliste per bashkimin me Kosovën kurse sot flasin me gjuhen e tij?!

 

 

 

SHPËRNDAJE