“Ribashkimi me Kosovën është një drejtë lgjitime dhe vullnet gjithë popullor  i shqiptarëve etnik si shumicë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë..” ka deklaruar sot për agjencinë serbe Beta  z.Jonuz Mulsiu.

 

Bujanoc,10 tetor/ AIK-Presheva Jonë

Jonuz Musliu , kryetar i PPD-së, njëherit kryetari i Kuvendit të Komunës së Bujanocit, në një intervistë akroduar agjencisë serbe “Beta” ka përcjellur mesazhin e popullatës etnike të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës si shumicë në këto troje se janë për ribashkim të troejve me shtetin amë-Republikën e Kosovës. Sipas z.Musliu kjo kërkese vjen pas zhgnjimit të popullatës të cilat nuk kanë mundur t’i  realitzojnë  kerkesat për të drjat kombëatre kto  11 vitete fundit përkundër persionit ndërkombëtar.

Edhe pse ne ishim anashkaluar në dialogan mes Kosovës deh Serbisë, ne duam t’i shkruajmë OKB-së për të ditur për fatin dhe perspektvën e Preshvës, Bujancoit dhe Medvegjës, ka nënvizuar z.Jonuz Musliu

 “Do të insistojmë implementimin e marrëveshjes së Konçulit, pas përfunduar luftës në Preshevë dhe në Bujanoc në vitin  2001. Askush nuk dëshiron  konflikte të reja, sepse ato i takojnë  kohës së kaluar, siq i takojnë kohës së kalaur edhe poltikatdiskriminuese..Tash  varet nga regjimi serbe, se  sa eshte i gtsheëmt’i zgjidh këtë probleme përmes rrugëve insitucionale, para se të dal situata nga kontrollit, ka pohuar  funksionari nga Bujanona z.Musliu. Ndryshe sipas z.Musliu, ribashkimi me Kosovën është një drejtë lgjitime dhe vullnet gjithë popuillor i shqiptarëve etnik si shumicë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

SHPËRNDAJE