Shefi i diplamacisë zvicerane z.Didier Bukhalter sot në Bernë ka pritur  homologun e tij serbe Vuk Jeremic, ku në epiqendër të kësaj vizite ishte edhe  Kosova. Ministri serbe i pyetur nga gazerët se si e ndiente veten  kur dihet se po në këtë sallë në nivel të shteteve sovrane, Zvicra ka pritur ditë më parë ministrin e shtetit të  Kosovës ai duke anashkaluar pyetjem është përgjigjur me cinizëm, njoftona agjencia informative “Presheva jonë” nga Berna.

Bernë, 1 mars

Minsitri i punëve të jashtme zvicerane z.Didie Bughalter sot në  Bernë ka takuar shefin e diplomacisë serbe Vuk Jeremic. Pas këtij takimi, diplomatit serbë gjatë një konfrencë shtypi ju parashtrun një sër pyetjesh nga gazetarët edhe lidhur me Kosovën. “Kufijtë e shteteve të njohura ndërkombëtarisht nuk mund të ndryshohet në mënyrë të njëanshme, sepse aty  ka rregulla mbi krijimin e një  shteti , cka vetshpallja e shtetit të Kosovës është në kundërshtim me këto rregulla” ka pohuar ministri Jeremic sot në Bernë.

Po ashtu Jermci në Bernë është pyetur edhe rreth njohjes së Kosovës edhe nga ana e Serbisë, diplomati serb duke kundërshuar ketë ai në vazhdim është përgjgijur se   “Rregullat e bashkësisë dhe drejtësisë ndërkombëatre  dihen dhe diktojnë se si shteti mund të formohet dhe atë cfarë kanë ndërrmarur shqiptarë etnikë dhe lidershipi lokal i provincës sonë jugore të Kosovës  më 17 shkurt është në kundërshtime dhe në këtë  mënyrë nuk mund të themelohet e as të zhvillohet një vend i tillë.”

Më pastaj i pyetur nga gazetarët për të komentuar mbi faktin se në në të njetjë sallë ku po fliste ai, ditë më parë Minsitria  e Jashtme ka pritur homolugun e vet nga Republikës së  Kosovës Enver Hoxhaj dhe se të dyja vizitat në Bernë  ishin “në nivel të shteteve sovrane dhe se ky është realiteti” sipas Bernës, pohuan gazezetarët në pyetjet parashtruar minsitrit serbë.   por Jeremic duke mos dashur të komentoj ektë ai anashkaloi dhe në mënyrë cinike vazhdoi të flasë  duke pohuar se  “Gjithkush ka të drejtë për realitetin e tyre. Realiteti është se Serbia është një partner i mirë i Zvicrës, dhe se OKB-shtetet anëtare dhe Zvicra, së bashku me Zvicrën kryesuar një organizatë të rëndësishme si OSBE-ja..”

SHPËRNDAJE