Në orët e hershme të ditës së sotme në Preshevë, pjesëtarë të Ministrisë së Punëve të Brendshme, në bashkëpunim me Departamentin Special për Luftë kundër Korrupsionit dhe me urdhër të Prokurorisë së Lartë Publike në Nish, kanë arrestuar tetë persona nën dyshimin për përvetësim të rreth dy milion dinarëve, mjete këto të Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, të parapara për ndërtimin e parkut të fëmijëve në Preshevë.

“Për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit se ai ka kryer veprën penale të shpërdorimit të pozitës zyrtare u arrestua M.K (1978), organi mbikëqyrës i CIP nga Beogradi, ndërsa D. u arrestua me dyshimin se kishte kryer veprën penale të abuzimit me pozitën e një personi përgjegjës D.M  (1984), person përgjegjës i ndërmarrjes “Dim Energi” DOO Pirot, P. P. (1970), person përgjegjës për ekzekutimin e punimeve dhe A. B. (1977), person përgjegjës i ndërmarrjes “Tobler skele” DOO Preshevë”, thuhet në njoftimin e policisë, transmeton Titulli.com.

Sipas këtij njoftimi zyrtar policia arrestoi edhe N. L. (1987), pronari i vërtetë i ndërmarrjes “B&L Planet” nga Presheva, për shkak të ekzistencës së bazave të dyshimit se ai ka kryer veprën penale të abuzimit me pozitën e një personi përgjegjës në ndihmë, si dhe S. B. (1975), I A. (1960) dhe P. M. (1987), anëtarët e Komisionit të Prokurimit Publik të Komunës së Preshevës, të cilët akuzohen se kanë kryer veprën penale të abuzimit në lidhje me prokurimin publik.

Gjithashtu njoftimi zyrtar i policisë sqaron se dyshohet se persona  M. K, D. M. dhe P. P. Kanë vërtetuar dokumente të certifikuara që konfirmojnë se janë kryer një pjesë e punimeve të ndriçimit në Parkun e fëmijëve, megjithëse punimet nuk janë realizuar, pavarësisht se Trupi Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë pagoi 1.512.110 dinarë për atë punë.

Të dyshuarit S. DO T BE BNI. A dhe P. M. akuzohen se vitin e kaluar ata kanë kryer një prokurim publik për ndërtimin e një shatërvan në parkun e fëmijëve në Preshevë dhe kanë zgjedhur A. B si kontraktues dhe N. L, edhe pse e dinin që në vitin 2018, për atë punë është kryer një prokurim publik dhe është lidhur një kontratë me të kontraktuarin, transmeton Titulli.com.

Policia përmes njoftimit sqaron se  dyshohet, A. B. dhe N. L. për ekzekutimin e fazës së parë të punimeve për ndërtimin e shatërvanit, ata ngarkuan dhjetë herë çmim më të lartë se çmimi nga projekti dhe çmimi mesatar i tregut, i cili dëmtoi Trupin Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë në vlerë prej rreth 474,290 dinarë.

Të dyshuarit do të sillen në prokurorinë kompetente, së bashku me një kallëzim penal.

SHPËRNDAJE