‘Times Higher Education’ ka zbuluar listën e universiteteve më të mira në botë dhe kjo është ndryshe nga raporti i “U.S Neës” dhe “Ëorld Report” të cilat kishin dalur me një ranglistë javë më parë.

 

Ndryshe U.S NeWs , e cila renditë vetëm Universitetet e Shteteve të Bashkuara, lista e ‘Times High Education’ përfshin institucione nga e gjithë bota dhe ofron kategoritë individuale për mësimdhënie, perspektivë ndërkombëtare, hulumtime, citime dhe të ardhurat nga puna sistematike,.

 

Princeton, e cila kryeson listën e SHBA-së, këtu shfaqet në vendine 7-të, ndërsa Caltech, Stanford, MIT dhe Harvard e kan ‘mundur’ atë.

 

Për herë të parë, listës nuk i prinë një Universitet i Shteteve të Bashkuara. Pra, Universiteti i Oksfordit thuhet të jetë Universiteti më i mirë në botë.

 

Vlen të theksohet se prapë se prapë, gjysma e 50 Universiteteve më të mira janë në SHBA.

 

Ky është viti i parë që të dhënat dhe metodologjia e renditjes janë audituar nga ‘PriceëaterhouseCoopers (PëC) , pra kjo renditje vlerësohet si nga më të sigurtat.

 

Kjo është lista 10 Universiteteve më të mira në botë:

 

1.University of Oxford

 

2.California Institute of Technology

 

3.Stanford University

 

4.University of Cambridge

 

5.Massachusetts Institute of Technology

 

6.Harvard University

 

7.Princeton University

 

8.Imperial College London

 

9.ETH Zurich – Sëiss Federal Institute of Technology Zurich

 

10.University of California, Berkeley

 

SHPËRNDAJE