interpolpresheva1111Lion, 15 qershor  -Kreu i Interpolit në BiH Branislav Pavloviç paska perfolur lidhjet e “Interpol-it te tij me emrin e Hashim Thaçi, qe sipa stij “sa kohë që është president i Kosovës, ai nuk do të arrestohet”.  Eshte pak sa e quditshme pse Branislav Pavloviç nga Bosnja flet ne emër te Ineprol-it kur dihet se Hashim Thaci kerkohet nga Serbia. Me këte rast mund te thuhet  se Pavloviç nese nuk eshte shef i Interpol-it ne Serbi, sigurisht nuk eshte as zedhënës i Serbisë ?!

Nga kjo del te kuptohet se  ceshja e Thacit eshte ceshtje Serbisë e mban apo e heq emrin e tij nga lista.

Ndryshe, zyrtaret e Ininterrterpol-it në Lyon kane vendosur të mos merret me këtë çështje, sepse siq kane dekalruar sot për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” se një vendim i tille nuk është ndërmarr nga ana jonë,  por nga vendet anëtare te Interpol-it. Dhe ceshja e Thacit eshte ceshtje e atij vendi ce e kerkon  dhe vetem ata mund ta ejne apo heqin emrin e tij nga lista « ka rikofirmuar zyrtarja e Interpol-it R.B.

 

“Kur policia e ndonjë nga 190 vendeve anëtare të Interpolit ndajnë informacion me Sekretariatin e Përgjithshëm në Lyon në lidhje me hetimet dhe të arratisurit, ky informacion mbetet në pronësi të atij vendi anëtar. INTERPOL nuk ka arsye të komentojë mbi raste të veçanta apo individëve me përjashtim të rrethanave të veçanta dhe me miratim të vendit anëtare në fjalë. (“If or when police in any of INTERPOL’s 190 member countries share information with the General Secretariat in Lyon in relation to investigations and fugitives, this information remains under the ownership of that member country… ..”)

Sipas Interpol, për rastin e Hashim Thacit, rreth këtij “vendimi” duhet të kontaktoni me Serbinë, me autoritetet e atij vendi ku mund të ketë një hetim ndaj tij, për çka ky vendim nuk ka dalur nga Interpol-i ne Lion, prandaj edhe ju sugjerojmë te kontaktoni me vendin prej nga mund te jete ndonjë hetim ndaj tij..” (“…We would advise you to contact the authorities in the countries where you believe there may be an investigation ongoing..”)

Do perkujtuar se  ne prillin e vitit te kaluar njohësi i çështjeve të sigurisë në vend, Florian Qehaja rreth rastit te mandati te Inetrpol-it nga Serbia ndaj Thacit kishte deklaruar se »nuk beson se Qeveria e Serbisë do të lejoj ti ndodhë ndonjë e keqe Hashim Thaçit..»

SHPËRNDAJE