pollllSt.Gallen, 15 qershor  -“Hakiu dhe vrasësi i tij ne St.gallen ishin të afërt i tij”  (“«Haki und sein Mörder standen sich sehr nahe»”) eshte titulli i gazetes 20minuten.ch qe meret sot serish me nje varsje ne St.Gallen te Zvcres, nje mua me pare , ku plcia  në Sirnach ka arrestuar një kosovar 59-vjeçar. Ai dyshohet se ka qëlluar kushëririn e tij (41), në mes të St. Gallen një muaj më parë.

Policia e kantoni te  St. Gallen dhe Thurgau ka arerstuar  të enjten pak pas mesditës së bashku 59-vjeçari B. R.* . Ai dyshohet të ketë vrare ne rruge më 12 maj Hakiun* në mëngjes në orën 5 të Webergasse në St. Gallen. Kjo u njoftua nga prokurori i St. Gallen të hënën. Prokuroria aplikuar në kompetente masat e detyrueshme paraburgimit të gjykatës. Kjo është dhënë për një periudhë prej tre muajsh.

Sipas hulumtimeve te gazeatres se  20minuten.ch  B. R. * eshte i aferm (kusheri ) i vitkmes nga Sirnach TG.

Ka vijuar të zbardhet ngjarja e 12 majit, ku mbeti i vrarë tragjikisht Haki Spahiu (42) në qendër të St. Gallen. Sipas medias zvicerane 20min.ch, autori i vrasjes, që është arrestuar nga policia në 9 qershor, është kushëriri i viktimës B.R. (59), njëherësh baba i katër fëmijëve. Ata kanë qenë shumë të afër me njëri-tjetrin ndërsa shkaku i vendimit për ta vrarë duhet të kenë qenë borxhet, ku 59 vjeçari pretendohet se i ka pasur viktimës.

 

SHPËRNDAJE