Shkrimtari i njohur shqiptar, me famë botërore, Ismail Kadare propozohet si kandidat për çmimin Nobel në

 

letërsi për vitin 2012. Propozimi ka ardhur nga Akademia e Shkencave Shqiptare.

Kryetari i saj, akademiku Gudar Beqiraj ka propozuar shkrimtarin e shquar dhe anëtarin e Akademisë Ismail Kadare, si kandidat për çmimin Nobel në njohje të veprave të tij, tashmë të përkthyera në shumë gjuhë të botës si dhe të vlerave si përfaqësues i artit dhe kulturës. Propozimi i është bërë Komitetit për çmimin Nobel pranë Akademisë Suedeze, me kërkesën e saj për një kandidaturë. Ismail Kadare ka qenë disa herë kandidat për çmimin Nobel, por pa mundur ta fitojë atë. Ndërkohë, Kadare mban titullin “Princi i Asturias” për letërsinë në vitin 2009.

SHPËRNDAJE