Preshevë, 21 qershor -Mercenari serb  Dimitrije Jojic (25) sot ka vdekur në fushën e betejës duke  luftuar kunder Ushtrise se Shtetit Islamik. Ai eshte goditur nga stajperist te ISIS  me dis plumba, i cli ak vdekur ne vend.

 

Mercanri serb me muaj te tëre kishte shërbyer ne Sriri ne foprntert perbaslle ISIS-it si ushtareve i ruseve ne krah te Al Asaadit

Résultat de recherche d'images pour "Димитрије Саша Каран"Lajmi per vrasjen e serbit Jojic nga ISIS eshte është konfirmuar nga anëtarët e “”Firme”,  grupi tifoz ne Serbi, te cilit  i përkiste i riu 26 vjecar i vare ne Siri. Jojic paar se t eshkonbte ne siri ishte  disa vjet po ashut mercenar ne krah tge ruseve kunder Ukrainës.

Mesohet se mercenari serb  Dimitrije Jojic me grupin e tij “Srpski naiojaci” ikshet aktiv ne dhedhjene flamujrit te shqiptareve si dhe ensatdioumion e Beogrdait gajt ndeshdje smes Shqiperrise dhe Serbisë.
Mediat perendimore kanë raportuar se në frontet siriane në krah të regjimit diktatorial të Al-Assad-it luftojnë mbi 6 mijë mercenarë në mesine tyre edhe mbi 500 mercenare serbë krahë për krahë  me rusët të cilët po masakrojnë  e  dhunojnë  popullatën siriane, në mesi e tyre edhe qindra shqiptarë.

Serbët luftojnë në krah të Asadit për 2.000 deri në 5000 euro, mercenarët serbë  të cilët dje e ruajtën  Gadafin sot e ruajnë Al Assadin.

Agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ka mësuar se në  Siri sot jetojnë  mbi  10 mijë shqiptarë. Ministria e Jashtme e Shqipërisë informon se bëhet fjalë për shqiptarë që jetojnë prej shumë vitesh, janë integruar atje dhe kanë marrë shtetësi siriane.

Aucun texte alternatif disponible.

 

SHPËRNDAJE