Prishinë, 21 qershor -Nata e Madhe e Kadrit si ne mbare boten islame (1.5 miliare) edhe ne Kosovën tone po kremtohet dhe shenohet në menyren e vete, kryesisht me tubime e lutje per fene e te parëve tane -islamin. Nje tubim të këtij karakteri sot ne Prishtine ka mbajtur edhe imami i Knjohur  kosovar me renome dnerkombëatre akademiku Shefqet Krasniqi i cili dha nje iftar dhe libra. Me kete rast ai ka  promouar dhe dy vepra te reja madheshotore.  Kesja radhe  Dr.Shefqet Krasniqi vjen me dy vepra, e para: “Qendrime në kohë shtat” dhe e dyta: “Fikhu i pakicave muslimane (sfidat e Muslimanve ne perëndim), njofton agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

Në kete  iftar me arstion e Nate se madhe te kadrit, organiuar nga Dr.Sheqfet Krasniqit ishin prezent shtersa të ndryshme nga të gjitha trojet shqiptare duke filluar nge Presheva,  Shkupi, Tetova, Tirana e Ulqini deri tek disapora dhe nga te gjitha qytetet e Kosoves.

Ashtu siç kishte struktura të ndyrshme të njerëzve nga deputet e zyrtarë qeveritare deri tek artist, hoxhllar, xhemat, shkrimtar, profesor dhe qytetar të ndyrshëm. Iftari i mbajt në Prishtinë ku pas darkes së iftarit penelsitët folën për dy veprat e radhes së autorit Krasniqi me qrast i vlersuan lart nga folësit dhe anlsitet në veçanti libri Sfidat e Muslimanve ne perëndim, për të cilin u tha se është jshtazkonisht i nevojshëm për shqiptarët në diasporë, në veçanti për imamët të cilët pyetën për lloj lloj sfidash si ato politike, ekonomike deri teka to sociale e fetare, të cilat përgjigjen e tyre e gjen qart në këtë libër.

 

Autori njëherit edhe nikoqiri i iftarit në fund mbajti fjalimin e tij përshendeti të pranishmit në veçanti paenlistët dhe foli në pika të[ shkurtra për vlerën e shkencës, vlerat e mëdha që ak ky islam dhe sjo fe shumë po keqinterpetohet po edhe keqkuptohwet, përndyrshe është fe e vlerave fe e tokës dhe e qilleit, fe që inkurajon dhe nxit bashkjetesën, miqrienien, mes të gjith njerve. fe e cila siguron lumturinë në kët dhe botën tjetër. Vlen të ceket se dr shefqeti është autor i shumë librave, ato gati se arrijnë në tridhjet, e këtu dy vepra janë të fudnit të tij. Autorit i urojmë sukses në punë dhe në shekncë.

SHPËRNDAJE