(AIK-Presheva Jone)

Tomisllav Gjurin, ambasadori i ri serb filloi prej dites se djeshme misionin zyrtar ne Maqedoni. Presidenti Gjorgje Ivanov pranoi letrat kredenciale te ambasadorit te sapoemeruar serb.

 

Gjurin eshte i mirenjohur si nje nga ish-udheheqesit e sherbimit ushtarak serb dhe nje nga funksionaret e larte te sigurimit shteteror ne Ministrine e Jashtme te Serbise. 

Ai vjen ne detyren e ambasadorit me urdher dhe propozim te presidentit Boris Tadic. Ne mediat serbe ai eshte i njohur edhe per lidhjet e tij me vrasesit e ish-presidentit serb Zoran Gjingjic.

SHPËRNDAJE