Ish ambasadori amerikan në Serbi, William Montgomery, vlerëson se në këtë moment gjërat mes Kosovës dhe Serbisë po zhvillohen në një drejtim të rrezikshëm.

“Unë deshiroj te jem gabim, por unë jam jashtëzakonisht pesimist për situatën rreth zhvillimeve mes Kosoves dhe Serbisë” ka thene per Tanjug z.Montgomery, transmton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Përveç kësaj, Montgomery vëren, Bashkimi Evropian nuk ka fuqi dhe nuk ka vullnet për të insistojnë në zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit, duke përfshirë edhe premtimin e formimit të komunave serbe.

“Shqiptarët kanë zbuluar se ata nuk kanë për të mbajtur premtimet e tyre, apo për të bërë diçka më shumë se mungesë sinqeriteti drejt BE-së”, thotë ai.

Në veçanti, ajo vë në dukje një ish-diplomat amerikan, i zhgënjyer se Shtetet e Bashkuara ka ndryshuar qëndrimin e saj të gjatë në këmbë se nuk do të ketë ushtri të Kosovës.

“Unë kam qenë personalisht i pranishëm kur liderët tanë politikë bëri të qartë për të gjitha rreziqet që ekzistojnë në rast të një ushtrie të tillë”, ka thënë Montgomery.

Sipas tij, Uashingtoni është i gatshëm për të lejuar formimin e forcave të policisë së Kosovës, nga frika që luftëtarët e UÇK-së mund të bëni nëse ata papritmas humbën vendet e punës.

Pjesa më e keqe është, përfundon ai Montgomery, ambasadori amerikan në Kosovë për të mbështetur.

“E gjithë kjo është duke shkuar në një drejtim shumë të rrezikshme, dhe duke i detyruar serbët të pikëpamjeve ekstreme kundër dëshirave dhe dëshirat e tyre”, përfundoi Montgomery.

SHPËRNDAJE