Hashim Thaci a po e sjell ngisht Isa Mustafën. Ky i fundit duhet te tregoje publikisht eshte anetasr i PDK-së dhe vperon me lekurne LDK-së pao eshte i kercnaur me vrasje apo ka amrrur para të majme nga  PDK-së qe te b eje cfvare te duan PDK e cila gjende tper muri para speciales?

 

Me rastin e  18 vjetorit  të vrasja e publicistit dhe anëtarit të LDK-së Enver Maloku, i cili ishte edhe njeri shumë i afërt me ish-presidentin e ndjerë Ibrahim Rugova Isa Mustafa qe kur ka hyre ne koalicionin me Hashim Thaci ka zbutur fjalorin apo siq thone tek ne shqiptarët e ka ulur bishtin dhe eshte me i kujdesshme.  Themi keshtu sepse Isa Mustafa me rastin e ketij pervjetorit te vrasjes se njerit nga kreut te LDK-së Enver Malokut, tek varri ti ij tha se “Enver Malokun e vranë ata që nuk e deshën lirinë” te cilen gje e dine edhe fëmijet e klaes se dyte të shkollës fillore, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Kush e beri “pule” Isa Mustafen te flas me gjuhen e melaqes për vrasjet me motive poltike nga kundershtaret e arkitekti te pamvaresise Ibrahim Rugova

Rreth vrasjeve  ze apèsluftes ne Kosovë ne shenjster ishin kundershtaret poltiik, pikrtish keta te PDK-së  te cileve ju ehste bmushur thesi,. Se vrasjet e gazetareve, intelektualeve  dhe  personalieteve ne Kosovë ishin kryesisht  aderuar te ekitektit e pamavrese se Kosovës dr. Rugova dhe ato varje ishin me motive politike nga kinderhatret politik te LDK-së .  Kjo eshte elxuar disa here jo vetem ne mediat btorore por eshte thene edhe nga raprt ee organiazave dnerkombëtare si OKB,. OSBE, BE UNMIK dhe NATO. Mjfot te lexoni raprtion konfedincial te kesja te fundit NATO.-s cfare thote per chasjet pltikene Kosovë dhe personazhet Xhavit Haliti, Hashim Thaci dhe Kadri Veseli.(“..HRW: A pattern of politically motivated killings which began in the spring of 2000 continued in 2001 with several attacks against Kosovar Albanian political activists LDK-Rugova

 

Janë disa raste të vrasjeve të figurave të LDK-së. Këto vrasje presin të zbardhen nga “Gjykata Speciale”, pasi drejtësia në Kosovë nuk ka punuar në atë drejtim. Përcaktimi kohor juridik, që i është dhënë “Gjykatës Speciale”, për hetimin e rasteve në periudhën që përfshijnë vitet ’99-2000, nuk paraqet pengesë, që gjykata të trajtojë edhe vrasjet e cilësuara si politike, të ndodhura pas luftës. Keto vrasje em motive politike të veprimtarëve të LDK-se Isa Mustafa me ekipin e tij i kane përdorur vetem   gjatë fushatave zgjedhore, krahas atyre vijave të kuqe që janë të njohura, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

DASH flet se në  Kosove u bene vrasje me motive poltike nga kundërshtaret politik te Ibrahim Rugovës. Kurse Isa Mustafa kete e thote vetem para zgjedhjeve, por jo edhe  para varrit te veprimtarëve te LDK-së

“Këta dëshmitarë të vrasjes së Tahir Zemajt janë në burgun e Dubravës. Dëshmitar i gjallë ëshë edhe Fetah Rudi. Dëshmitarë janë dhe familjarët e familjeve që pësuan nga këto vrasje. LDK duhet të kërkojë që të hetohet edhe më shumë këto vrasje, por jo vetëm gjatë fushatës elektorale”, ka thnje nje nalsit kosovare iu cli ishtepo ashut ne shenjester te keytre panadave krimianale qe sot gjenden ne krye te shteti te Kosovës.

 

Zbardhjen e këtyre vrasjeve, para pak kohe e kërkoi deputetio i LDK-së, Armend Zemaj iskur edhe disa ish-ministar te LDK-së qe sjane sot ne koalicion me PDK-së ne qveri.

Madje, Njësia për hetimin e krimit të organizuar e Policisë së EULEX-it, kishte publikuar një raport në të rendiste dhjetëra raste të vrasjeve prej Xhemajl Mustafës e deri tek ajo e Shaban Manajt, të cilat i ka konsideruar si krime të motivuara politikisht. Në këtë raport po ashtu shkruhej se prapa këtyre vrasjeve, vrasjeve në tentativë, rrahjeve e kidnapimeve, sipas hetuesve, qëndron një organizatë e mirëfilltë e financuar mirë. Se ishin varsje me motive poltike ka deshmuar edhe Uahsingtoni zyrttare sikrue dhe gazezat amewrikane. Vrasjet e paslufte ne Kosovë  jane denuar nga Steit Depratamenti amerikan te cilat i ka quajtut erm emr e mbiemr se ato ishin  me motive politike, sespe u nebne nga kundersharet e tyre politik (USA. www.state.gov/documents: ..of more than 20 politically motivated killings during the period 1999 in Kosovo)

Por, çfarë po bën vet LDK-ja në raport me zbardhjen e këtyre rasteve?

Tash shtrohet pyetje kush e “beri te urte” Isa Mustafen qe po “blua paskaj” siq thonë. Bashkekoalicionisti i PDK-së  vrasjet me motive politike nuk thotë,  se ato jane bere  me pori dhe nga kunderehataret e tij poltik apo Isa Mustaf eshet paguar me milion euro apo eshte ekrcnuar me vdekje edhe ky qe ta mbyllin “qepe” qe t’ mos permendim me shprehjet e dnerkombëtareve dhe mediave botore sa here jane vare bashpeuntoret e Rugoves, sikur Enver Maloku, si “vrasje me motive politike” apo “vrasje nga kundershtaret politik” ?! Pergjigjen e kesaj pyetje sigurisht mund ta gjejne koelget tane  ne Prishtine tek Isa Mustafa,  sepse ky i fundit nuk vjen ne Preshevë te cilin nuk e kërkon as Interpol e as Serbia

SHPËRNDAJE