majldldddLausanne, 9 gusht  -Nje portal italian sikur me vonë edhe mediat serbe kane spekuluar keto oret e fundit se xhudistja nga Kosova e cila të dielën i siguroi Kosovës medaljen e parë te artë olimpike ne Rio 2016 paska perdorur “doping” apo “IOC paska filluar hetime ndaj xhudistes kosovare”. Gjurmeve të ketyre raportimeve, agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvicer ka kontaktuar mejëhere zyrtaret e Komitetit Nderkombëtar Olimpik-IOC (“The International Olympic Committe”) me seli ne Lausanne.

 

Majlinda Kelmendi triumfon edhe ndaj kritikëve: Kalon me sukses testin e dopingu

Sipas zyrtarve te Komitetit Nderkombëtar Olimpik ne Lausanne, duke ju referuar IFJ thuhet se “një kontroll anti doping pa paralajmërim apo anonim është organizuar më 16 qershor 2016 gjatë Saint-Cyprien në Francë. Kontrollues ka një listë të sportistëve francezë të pranishëm. Ështe per t’u habitur se nje kontroll i tille  ju kishte kerkuar edhe atletëve te  huaj. perfshire edhe atletët më të mirë në botë.”

“Disa atletë  sikur Majlinda Kelmendi (KOS) apo  Martyna Trajdos (Ger). kanë refuzuar  kontrollin që kane pasur të njëjtat dyshime ndaj ketij ekipi i dyshimtë, Kur Presidenti Marius Vizer kishte mësuar rreth ketij rasti, ai vendosi për të kontrolluar, javën e ardhshme, të gjithë sportistët të cilët nuk kihsin bere kete test dhe nga  këto kontrolle kane rezltuar negative, tha zyrtari IOC për agjenicne e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Majlinda Kelmendi meritoi medaljen e artë olimpike ne Rio, cmim ky i cili nuk mund t’i merret!

Disa perfaqesues te vende ishin të befasuar nga procedurat e këtij kontrolli duke njftuar edhe pergjejgesit e  këshillit të dopingut Fderat Nderkombëtare te Xhudistëve-IFJ (International Judo Federation”).  Prandaj, sipas IOC “ata nuk kishin obligim t’i nenshtroheshin nje kontrolli nën këto kushte.”

Një procedurë, jo hetim,  aktualisht eshte duke u zhvilluar ndaj Majlinda Kelmendi. Ne shpresojmë se procedurat respektojnë të drejtën e atletëve.  IOC ne fund duke uruar per fiotoren shqiptaren nga Kosova ne Rion 2016 kane pohuar për “Peresheva Jonë” se nuk vie ne shprehje terheqja e titullit apo medaljen e artë olimpike ne Rio dedikur dhe te merituar Majlinda Kelmendit.

SHPËRNDAJE