Lion, 2 janar -Emri i Mike Soldier, 34 vjeç, ihstze en lsiten e kuqe nga polcia nderkombëatre, i kërkuarnga autoritetet finlandeze. Por ai u arrestuar nga Intgerpoli me ndihm,en e policise shqipatre. Ai konsideorhej neri nga njerëzit më të popullarizuar dhe më të rrezikshëm në botë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te Interpolit.

Operacioni çoi në arrestimin nga Departamenti i Policisë së Shtetit të Drejtorisë Qendrore të Policisë Kriminale për Hetim, në bashkëpunim me Drejtorinë e Policisë Lokale të Tiranës.

Informacioni i shkëmbyer ndërmjet Zyrës Qendrore Kombëtare të INTERPOL-it në Tiranë dhe Njësisë për Përkrahjen Hetimore të INTERPOL-it në selinë e Sekretariatit të Përgjithshëm.

Autoritetet në Shqipëri po e mbajnë të dyshuarin në ekstradimin e tij në Finlandë, ku ai përballet me një dënim me burg prej më shumë se tre vjet burgim.

Qarkulluar në 194 vende anëtare të INTERPOL-it, Njoftimi i Kuq është një nga mjetet më të fuqishme të INTERPOL-it në ndjekjen e të arratisurve ndërkombëtarë.

Dhe informimin e personit në fjalë për natyrën e veprës penale dhe për faktin që personi është i ndaluar.

SHPËRNDAJE