policiccTiranë, 3 korrik  -Interpol-i ne bashkepunim me policinë shqiptare ka arrestuar 18 afganë të cilët kanë hyrë ilegalisht nga Greqia të cilet kishin për destinacion  Kosovën njfton agejncia  e lajemever “Presheva jonë”.

Policia ka ndalur furgonin te mbushur plot me afganë në afërsi të kufirit me Kosovën. Përveç 18 emigrantë afganë, policia ka arrestuar edhe ghajte trafiaknt (5 shqiptarë dhe një Afghan)  të cilët organizuan  kalim ilegal te afagneve drejt Kosovës.

“Presheva jonë” ka mësuar se te arrestuarit ngarokohe me dy akuza, nje  për trafikim me qenje njerezore dhe dy, për  kalim i legal te kufijve. Ata mund të përballen me deri në 15 vjet burg. Emigrantë afganë u kthyen mbrapa në Greqi.

Zyrtaret e UNHCR ne Gjenevë pe ragjencie elajemeev “Presheva jonë” para ca ditesh kanë paraaljemruar se Shqipëria deh Kosova mund t ejenrte destinacione te ardhshme për emigrantet pas bllokadave dhe munesive shume te vogla te këtyre refugjateve te depërtojne në perendim permes Serbisë apo Hunagarisë

 

SHPËRNDAJE