Bazel, 1 prill  -Gruaja zvicerane 75 vjeçare e cila vrau një nxenes kosovar 7 vjeçar me një thikë më 21 mars në Basel vazhdon te jete teme aktuale ne emdiat zvicerane i cli akt krimnila po deniohet nga gjitha anët, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Një imam thotë në video se të shtatëdhjetat që vranë një djalë 7-vjeçar në Bazel është një terroriste. («Diese Person ist ein Terrorist») ka cituar gazeta Aargauerzeitung.

Gruaja 75 vjeçare e cili vrau një djalë 7 vjeçar me një thikë më 21 mars në Basel, sipas nje imami kosovar ne Zvcier permes nje VIDEO ka deklaruar se “nuk ishte i sëmurë mendor, përndryshe ajo do të kishte qenë në një repart psikiatrik ..” kane cituar gazetat zvicerane. Sipas imamit nga Baseliu Ardian Elezi, “ajo është një terroriste, një kriminel “. (“l’imam bâlois Ardian Elezi, «sinon elle aurait été dans un service psychiatrique. (…) C’est une terroriste, une criminelle».“) kane shkruar mediat zvicerane, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Imami i bëri këto vërejtje në një video të shtënë pak ditë më parë gjatë ceremonisë së kujtimit në kujtimin e fëmijës 7 vjeçare kosovare me thikë të dhunshme gjatë kthimit nga shkolla në mars. fundit.

“Terrori nuk ka fe, terrori nuk ka kombësi, terrori nuk ka ngjyra e lëkurës”, tha ne vazhdim Ardian Elezi  “Ky person është një terrorist”, thotë ai për zviceranin 75-vjeçar. Para se të pyesin: “Pse është ajo jashtë, dhe jo në një institucion, në qoftë se ajo është e rrezikshme për të tjerët, për shoqërinë?!”.

Videoja e Ardian Elezi shpejt u bë skena e fyerjeve dhe gjuhës tjetër të urrejtjes. I pyetur nga BaslerZeitung, imami thotë se bie çdo përgjegjësi në këtë çështje.

SHPËRNDAJE