Preshevë, 1 maj  -Me rastine dites nderkombëtare të (pa) punës Agjencia e Statistikave të Kosovë si zajonisht i cfryen  sfrta e tre pauineve, qe vetem aty i dijn e aresyet pse?`! Sipas kesja agjencie natrisht proqveritare, aktualisht, në Kosovë shkalla e papunësisë qenka 28.7%?! Te cilen shifer autamatikisht ed ermanton eksodi dhe varfëria me e madhe ne Evropë së bashke me  organiazata  nderkombëtare, njofton agencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

Gjurmeve te kesaj shifre agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne Gjenevë ka kontaktuar zyrtaret e organizates Nderkombëtare te Punes (ILO) te cilet  duke demantuar Prishtinen zyrtare kane pohuar se “papunësa ne Kosove me mbi 40 % , eshte sot me e larta ne Evropë  (Au Kosovo, le taux de chômage dépasse les 40 %, mais l’économie n’explique pas à elle seule les départs massifs…“)

Madje sipas zyrtareve te ILO-s ne Gjenevë  “papunesinë nuk mund ta zbusin statistikat e uleta, qe dalin nga Prishtina e as toleranca ndaj korrupcionit, pa hapur vende te lira te punes dhe pa funksionimin e shtetit juridik”

Jo vetme kaq, papunesia  e madhe sipas ketyre organizatave bnoterore ka bere ne  ngritjen edhe te”kriminalitetit  dhe korrpcionin ne Kosovë. Shifren 28.8 te papuneve ne Kosovë te Prishitnes zyrtare e demanton edhe një idekek evropiane (Tradingeconomics)  sqe ju refreohet zyrftrave nga qeveria, sa aktualisht ne Kosovë mbi 32.9 % te papune..  

SHPËRNDAJE