Profesori turk hematologu, Ercument Ovali prej një muaj është mbyllur me stafin e tij, ndërsa kanë eksperimentuar ethshëm. Ai ka njoftuar se ka gjetur ilaçn kundër koronavirusit, por publikimin e plotë do ta bëjë në datën 23 prill.

Ai deklaroi sot: “Ilaçi është gati. Le ta dëgjojë bota! Emri i tij është “Dornase Alfa”. Po e publikoj tani, sepse s’kemi ç’presim më, s’mund të sakrifikojme ende jetë njerëzish. Gjilpëra në fjalë e shpartallon virusin për 72 orë dhe i pastron mushkëritë”.

Ilaçi është ekzistues dhe është prodhuar kompania e mirënjohur Rosche, por nuk dihet nëse do të përkrahet dhe do të mbështetet nga shtete të caktuara.

SHPËRNDAJE