Nik Dučić

Serbi Nika Ducici, ish-komandanti i bazës amwerikane ne Kosovë Bondstill

 

Preshevë, 17 nentor -Në Kampin Bondsteel, baza ushtarake amerikane nën komandën e KFOR-it në Kosovë, sot do të jetë dorëzimin e detyrave dhe komandantët në krye të bazës në vend të kolonelit Nika Ducici do të gjeni Kolonel Roy Makareg. Në këtë dorëzimit komandën e KFOR-it Grupit Luftarak vjen nga Hawaiet, njfotn agejncia e lajemeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave amerikane.

 

Kush eshte komandanti i ri i bazes amerikane Bondstil ne Kosavë kolonet Roy Makareg?

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se  Makareg eshte nje ushtarak 45-vjeçar i cili  para se ta merrë detyrën  komndanti , drejtonte brigadën në Hawaii në nëntor 2017, në Gardën Kombëtare, i cili më shumë se dy vjet ihste si kontrollues dhe menaxher kryesor financiar si një buxhet i hskelqaeshme me nje buxhet prej 16 miliardë dollarësh.

Prindërit e tij ishin 80-ies të shekullit të kaluar, Filipinet emigruar në kryeqytetin Hawaiian e Honolulu, karrierës akademike e një Makareg-së, i diplomuar i parë i Universitetit të Havait në Manoa, pastaj erdhi në Master i Administrimit të Biznesit në Universitetin e Kalifornisë në Touro, dhe i zoti i sigurisë kombëtare strategji në Kolegjin Kombëtar të Luftës, i cili është pjesë e Universitetit të Mbrojtjes Kombëtare të SHBA në Uashington

I pari kishte një funksion ushtarak në bazën ushtarake amerikane në Kuvajt Spirhed për të më pas shërbeu në Byronë Kombëtare të Gardës, dhe ka punuar në Pentagon, ku pas marrjes gradën e kolonelit ishte një nga pesë zëvendës sekretarit të ushtrisë në Ministrinë e Mbrojtjes.

Makareg vjenë në Kosovë si komandant i Kampin Bondsteel që mund të strehojë deri në 7,000 trupa, bazë kjo më e madhe ushtarake e SHBA në Ballkan.

SHPËRNDAJE