Ezani është thirrja e cila përdoret për të shpallur kohën e faljes së namazit, njofton agjencia e lajmeve INA.

Personi i cili thërret ezanin quhet muezin. Ezani ka disa fjalë dhe shprehje specifike që recitohen me zë të lartë.

 

Anembanë botës ezani thirret në një gjuhë të përbashkët, në gjuhën arabe. Por thirrja e ezanit nga legjenda e këngëtarin turk, Ibrahim Taslises dallon. Dëgjoeni videon e mëposhtme.

SHPËRNDAJE