Poeti zviceran pos librit me vete mban kacijen dhe fshesen, bashke me te kolicen qe mbi te ka vene nje karanfile si antiteze

 

“Spërkatës me trëndafil” (Le balayeur à la rose) quhet libri prej 120 faqesh, i autorit me pak shkolle i cili u be poete. Eshte ky zvicerani Michel Simonet, poet dhe pastrues i rrugeve, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Per dallim nga disa krijues tane ky poet zviceran dallon nga ata shqiptare sepse ky kurre nuk mban as kravat as nuk kerkon para per te publikuar libra.

 

Poeti zviceran pos librit me vete mban kacijen dhe fshesen, bashke me te kolicen qe mbi te ka vene nje karanfile si antiteze

Poeti Simonet i i pashkolle meqe ska mabruarkush edin cfare shokolle te larte apo ndonje fakultet, thjeshte at te obliguar shkrim-lexim. Ai fiton me djerse duke pastruar rruget e qyteti te Friburgut ne Zvicer. Pra eshte poet me plote kuptimin e fjalës, jo mashtrues por krijues me dinjitet qe nuk ju shtrine dot doren askujt. Vet eshte sponsor se fiton me djerse duke pastruar rruget. Me ato paka para ushqen feimijet, familjen dhe boton libra, vare pa ka shtri doren askujt.

https://www.facebook.com/PreshevaeJona/videos/182023469352810/

Poetin Michel Simonet rralle kush qe nuk e njeh, jo përmes  mbledhjeve, sespe ai nuk eshte aq i tubimeve apo i orëve letrera. Ska kohe, ai eshte besimtar i denj , ai lutet per femije te vete per pune dhe librin. Ai ore letarare mban ne sheshe, kur ka pauze ju reciton femijeve dhe qytetareve ne rruge. Ai po ashtu ne rruge jep edhe autografe ku shume lexues te tij i ofrohen me nje laps dhe kërkojne autorësine, neshkrimin e tij. Me vete mban pos librit edhe kacijen dhe fshesen, bashke me te kolicen qe mbi te ka vene nje karanfile si antiteze, siq shprehet ai.

Kohen e lire ai e kalon duke lexuar dhe ne kishe.  Ai ka zgjedhur qe në jetë te meret me kaci dhe të fshise ne dore bashke me te nje kolicë per te pastruar rrugët e qytetit te Fribourg, një punë e dobishme që i lejon atij të mbajë kokën e tij të lirë për të shkruar dhe menduar, raporton TV zviceran , transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

SHPËRNDAJE