Këto ndihma e kontribute duke juofruare kareroca nevojtarve nuk janë të parat,  rrëfen z.Shenasi Hetemi. Sipas tyre, ata deri tash kanë ndihmuar dhjetra familje në Luginën e Preshvës, por edhe jashta sja si në Kosovë, Maqedoni e gjetiu…

 

Corroticë (Preshevë), 3 prill

Familja Hetemi nga fshati Corriticë e Preshevës të cilët jetojnë dhe veprojnë në Cyrih të Zvicrës janë të njohur jo vetëm në fshat por edhe më gjerë për humanizëm dhe kontribute për persona me probleme shëndetësore  apo të hendikepuar. Sikur vite më parë edhe sivjet ka sjellur rreth 20 karroca të ekipura, standrdae për ata që kanë nevojë.

Lidhur me ketë kontribut Shenasi Hetemi i ka deklaruar agjencisë informative « Presheva Jonë » se « edhe për këtë kategori njerëzish duhet menduar dikush. Ne jemi të angazhuar në këtë mision humanitar me  vullnet tonin. me iniciaitvën tonën dhe kontributet tona. Ndihemi mirë kur na është dhënë mundësia t’i ndihmojmë dikujt në këto kohra të vështira. Vitet e fundit, deri sot kemi sjellur rreth 200 karroca të ndrshme dedikuar perosnave të hendikepuar. Qëllimi i kësaj ndihme nga ana jonë është thjesht pëe t’ju ofruar kushte më të mira, për tja bërë jetën më të lumtër dhe më të lehtë jo vetem atij që ka nevojë, por edhe atyre që deri tash janë përkujdesur për ta, sepse as familajrët  nuk ekanë edhe aq lehtë të mere për cdo ditë më këtë kategori njerëzish…Prandaj, me ofrimin e këytre karrocave sado pak ne kemi shprehur dëshirë t’i ndihmojë të hendikepuarit dhe familjeve të tyre. Kjo është iniciative e jona peronale e cila bëhet pa kurrëferarë ndihme apo mbështetje as morale es as në mënyra tjera nga shoqatat apo komuna e Preshevës..e nga shteti hiq e ma hiq..«

 

Këta persona të cilët janë të hendikepuar të mbyllur në shtpitë e tyre. tash e tutje nuk do të jenë meë të  izoluar, por do ta shofin edhe ata dritën më shpesh sikur ne, do ta shofin diellin,  natyrën se si po gjlebron tash në këto ditë pranvere…falë angazhimit dhe humanizmit të famlijes Hetemi (vëllezërve Shemsi, Shenasi, Momin e Selami) nga fshati Corroticë, përkohësisht në Zvicër.

 

Tashe tuitje ata mund të shrbehen me ketop karoca praktike që mund të dalin të shetsin, te shetsin, te shkoje tek te afërmit, në shitore natrisht të shoqeruar nga familjet e tyre. Kjo   s’është rasti i parë që familja Hetemi nga Zvicra (Corrotica) ndihmon të hendikepuarit në fshatiapo Luginë të Preshevës..Këto ndihma e kontribute nuk janë të parat rrëfen z.Shenasi Hetemi. Sipas tyre ata deri tash kanë ndihmuar dhjetra familje në Luginën e Preshvës, por edhe jashta sja si në Kosovë, Maqedoni e gjetiu…

 

« Prandaj, për ufnud  apelojmë tek shoqatat, sidomos tek komuna  e Preshevës të mos lihen në harresë kjo shtersë  e nejrezve si pjesë e shoqërisë, familjeve tona.. » pohon në fund Shenasi Hetemi për AIK « Presheva Jonë » i cili fton të gjithë qat që kanë nevojë  t’mos hezitojnë, mund të shkojnë në Corrotiticë të marrin karrocat apo familja Hetemi mund t’ju dërgojnë ata ku kanë nevojë…

————————————–

KOMENTET E JUAJA:

——————–

SHPËRNDAJE